Reklaam sulgub sekundi pärast

Meelemürkide mõju seksuaalelule

Pulbrid, tabletid ja nendest tekkivad seksikad judinad, mis valdavad kogu keha, on olnud mitmete poplaulude teemadeks. On neid, kes ei suudagi ilma narkootiliste aineteta lõõgastuda ning aega maha võtta. Kuidas on lood tegelikult ning millist reaalset mõju avaldavad narkootilised ained seksuaalelule?

[email protected]

Pulbrid, tabletid ja nendest tekkivad judinad, mis valdavad kogu keha, on olnud mitmete poplaulude teemadeks. On neid, kes ei suudagi ilma narkootiliste aineteta lõõgastuda ning aega maha võtta. Kuidas on aga lood tegelikult ning millist reaalset mõju avaldavad narkootilised ained seksuaalelule?

Inimorganismil pole narkootiliste vahendite vastu mingeid kaitsemehhanisme. Ohtlik on iga liiki narkootikum, isegi juba selle ühekordne proovimine. Kordamisel tekib ülikergesti harjumus. Narkootikumi puudumisel kannatab inimene piinava enesetunde, meeleheite, ärrituvuse, hirmu ja unepuuduse all.

Meditsiinilises mõttes on narkootikum aine, mille mõju kesknärvisüsteemile väljendub eeskätt tundlikkuse ja teadvuse seisundi muutuses. Organism kohaneb ainega nii, et samasugune toime on vaja järjest suuremat annust.

LSD/ Maagilised seened

Ootamatult tekivad hallutsinatsioonid, mis seksi käigus võivad olla lausa traumeerivad. Suur doos võib seksiisu üldse lämmatada. LSD ohtlikkus seisneb selles, et inimene ei suuda meelepetete tõttu oma käitumist reguleerida ning võivad tekkida õnnetused. LSD kasutamisel tekib tugev psüühiline sõltuvus ja võib ilmneda seni varjatud vaimuhaigus. Sõltuvus ei kao ka aastate möödudes - aeg-ajalt võivad meelepetted põhjuseta uuesti tekkida.

Kokaiin

Võib mõjuda laastavalt erektsioonile. Orgasmi saamisega kaasnevad probleemid ja erektsiooni mitte saavutamine on tavalisemad probleemid kokaiini tarvitamisel. Halvimal juhul tekivad krambid, teadvusekaotus, hingamishalvatus ja südamehäired.

Amfetamiin/Speed

Peenis muutub vähem tundlikumaks ja ejakulatsiooni on väga raske saavutada. See muudab seksi väga kaua kestvaks protsessiks. Võib juhtuda, et partnerid hõõruvad oma õrna naha üksteise vastu valusaks ja katki. Tulemus võib olla üsna kole ja piinarikas. üledoseerimisel võib tekkida ajuverejooks, südamehäired, kõrge vererõhk ning temperatuuri tõus.

Kanep

Meestelväheneb  testosterooni produktsioon seega kaotatakse spermat. Ka naistel tekib viljakusega probleeme. Ovulatsiooni ja menstruatsioonitsükkel lähevad sassi. Võib esineda nõrkust, südamehäireid, meelepetteid ja tasakaaluhäireid.

Ecstasy

Suurendab ebatavalise seksuaalse käitumise riski. Tihti ei kasutata siis kaitsevahendeid ja proovitakse asju, mis muidu on tabud olnud.  Ainest tulenev tunne, nagu armastaksid sa kõiki inimesi enda ümber, võib panna sind magama inimesega, kes sulle tegelikult üldse ei meeldi. Ecstasyl on tugev toime kesknärvisüsteemile, tarvitamisega võivad kaasneda psüühikahäired ning ajukahjustused. Ecstasy on ohtlik, sest levib müüt tema kahjustustest ja "süütusest", mistõttu paljud hakkavad seda kergekäeliselt tarvitama

Opiaadid

Opiaatide kasutamine võib viia impotentsuseni. Orgasmi on üha raskem saavutada ja lõpuks kaob isu seksi järele lõplikult.