Reklaam sulgub sekundi pärast

MEELIS KIRJUTAB: kes on süüdi, et sa teenid miinimumpalka?

Blogija Mari-Leen Albersi abikaasa Meelis tõstatas blogis Marimell hiljuti teema, mis paraku on alati aktuaalne ja ühtlasi ka stressi tekitav - selleks on loomulikult palk, täpsemalt antud juhul siis miinimumpalga saamine. Kes on süüdi selles, et sulle makstakse miinimumpalka?

Blogija Mari-Leen Albersi abikaasa Meelis tõstatas blogis Marimell hiljuti teema, mis paraku on alati aktuaalne ja ühtlasi ka stressi tekitav - selleks on loomulikult palk, täpsemalt antud juhul siis miinimumpalga saamine. Kes on süüdi selles, et sulle makstakse miinimumpalka?

Meelisele jäi silma meediast loetud kommentaar, kus küsiti otse välja: "Aga miks sa oled miinimumpalgaga tööl? Täitsa sinu enda viga, et üle miinimumi ei teeni. No ausalt, tule taevas appi."

Meelis tõdeb, et antud kommentaar pani ta mõtlema. "Tegelikult on sellel kommentaatoril ju õigus. Kes on süüdi selles, et inimene töötab miinimumpalga eest? Inimene ise. Ma juba tean, kuidas osad lähevad nii leili, et kuidas ma saan nii öelda ja on väga suurtes raskustes elavaid inimesi jne. Ja inimesed elavad kuskil maal ja neil ei olegi kuhugi tööle minna ning kui valida on kas miinimum või mitte midagi, siis võetaksegi pigem miinimum. Jah, nii ongi ja igaüks võib tuua mulle näiteid, mis selle väite ümber lükkavad, aga mina vaatan suuremat pilti,"nendib ta.

Kahtlemata ei lasu kogu süü aga töötajal endal. "Kindlasti on ka need tööandjad mölakad, kes palka ei tõsta ja ootavadki neid keerulise olukorraga inimesi, sest noh, lõpuks ikka ju keegi tuleb selle raha eest tööle. See on olnud aegade algusest nii ja on kindlasti ka edaspidi. Kuid millal see muutub? Ei tea. Kindlasti mitte enne kui inimesed ehk töötajad hakkavad kisa tegema või streike korraldama. Aga Eesti inimene on nii vaikne ja tagasihoidlik, et pigem on vait ja kannatab ära. Äärmisel juhul elab end välja reedel kuskil klubis või pubis."

"Palk on ju investeering töötajasse. Palk näitab, kuivõrd palju või siis vähe panustab ettevõte oma töötajatesse."

Loe täispikka blogipostitust siin