Reklaam sulgub sekundi pärast

MEES LÕI OMA äsjasünnitanud naist kõhtu ja sundis teda tolmu sööma

1981.aastal sündinud Põhja-Soome päritoluga mees kohtles oma elukaaslast ja alluvaid aastaid halvasti. Mees kaevati mehe endise elukaaslase ja alluvate poolt Oulu ringkonnakohtusse, vahendab Iltalehti. 

Prokurör nõudis karistust mitme kuriteo eest. Kõige raskem süütegu oli raske rünnak. Mehe viha ohvriteks olid kodus tema naine ja tööl alluvad. 

Esimeses süüdistuses nõudis prokurör karistust elukaaslase peal kasutatud füüsilise vägivalla pärast ning erinevate alanduste tõttu. Vägivald ja alandamine kestsid aastaid. Prokuröri sõnul lõi mees 2012.aastal naist nii kõvasti vastu jalga, et sinna tekkis sinikas. Lisaks peksis mees elukaaslast lahtise käega, rebis teda juustest, kägistas ja lükkas vastu maad. Ka sundis mees naist tolmu sööma ja solvas tema välimust. 

2014.aastal peksis mees elukaaslast nende ühises köögis. Ta lõi naist rusikatega nii kõvasti, et viimane kukkus põrandale ja lõi pea ära. Mees lõi kaitsetut naist vastu kõhtu ja selga. Seejärel aitas ta naisel toolile istuda ja lõi teda uuesti. 

Prokurör peab kõnealust tegu koletuks, sest naine oli vaid paar nädalat tagasi keisrilõikuse abil sünnitanud. Prokuröri sõnul oli tegu eriti võigas ja julm. 

Kohus kaalus karistust mõeldes, kas tegu on ikka koletu süüteoga. Kohus mõistis, et kõhtu löömine on toores vägivald, kuid see ei põhjustanud naisele siiski selliseid kahjusid, et ta oleks pidanud arsti poole pöörduma. Seega leidis kohus, et tõenäoliselt ei peksnud mees kogu jõust. 

Lõpuks mõistis kohus mitmete kuritegude eest mehe aastaks ja 9 kuuks vanglasse.