Reklaam sulgub sekundi pärast

MEHED PÕHJUSTAVAD NAISTELE tunduvalt rohkem stressi kui lapsed

Uuringuagentuur Today viis Ameerika Ühendriikides läbi uuringu, kus osales üle 7000 ema. Uuringust selgus, et suur osa emadest hindas oma stressitaset kümnepallisüsteemis 8,5-ni. Samast uuringust selgus, et peaaegu pooled (46 protsenti) vastanutest leidsid, et nende elukaaslane põhjustas neile tunduvalt rohkem stressi kui lapsed, kirjutab providr.com.

Selgus, et enamikule emadest põhjustas stressi ja ärritust see, kui nad ei jõudnud päeva jooksul kõiki vajalikke toimetusi ära teha. Veelgi enam, lausa 75 protsenti vastanutest teatas, et majapidamine ja laste eest hoolitsemine on ainult nende kanda. 

Viiest emaks üks sõnas, et suur osa stressist tuleneb sellest, et elukaaslane ei aita kodutöödes. 

Selline stressitase mängib aga suurt rolli hilisemas elus nii abielu, tervise kui ka selle juures, kui kaua naine elab. Teadlased leidsid, et kui naine sureb ära, kipub tema elukaaslase tervis halvenema, kuid samal ajal, kui naine kaotab oma mehe, läheb tema tervis tunduvalt paremaks ning paraneb ka võime depressiooniga toime tulla.

Kuigi teadlased ei suutnud välja selgitada, miks see nii on, arvasid nad, et põhjuseks võib olla asjaolu, et meespool tugineb väga palju oma naisele, kuid naised on pigem iseseisvad.