Reklaam sulgub sekundi pärast

MEIE ÕNNELIKU SUHTE SALADUS: Birgit ja Andres Puusepp

DJ Andres Puusepp on olnud oma abikaasa Birgitiga koos kuus aastat ning paarike sõudis abieluranda maagilisel kuupäeval  07.07.2017. Andres ja Birgit tutvusid jaanuari esimestel päevadel ning mees on varasemates intervjuudes avaldanud, et esimese asjana märkas ta tulevase abikaasa juures tema kena välimust. Mis on aga Birgiti ja Andrese tugeva liidu saladuseks? Palusime neil välja tuua viis nüanssi, kuidas nende liit siiani õnnelikuna püsinud on. 

1. Võtame aega.

Nagu võetakse aega töö ja trenni jaoks, võtame ka meie aega iseenda ja suhte jaoks. Kuna mõlema tööelu on tempokas ja seda mitte vaid esmaspäevast reedeni, määrame igal nädalal ära "meie päeva" ehk siis päeva, mil teeme midagi täiesti kahekesi koduseinte vahelt väljaspool. Kui erandina seda aega ei leia, teeme järgmisel nädalal kvaliteetaja veetmiseks kaks "meie päeva". Kunagi ei tohi lasta kiirel elutempol suhet hõivata. Suhe peaks olema prioriteet nagu trenn või töökohustuste täitmine.

2. Kui ei mõista teist poolt, siis õpime mõistma.

Tihti tekivad probleemid asjadest, mida ei mõisteta teise poole käitumises. Seega teadvustame endale, et suhe püsib vaid juhul, kui tegeleme ka nende teemade ja probleemidega kas siis suhtes või teineteise puhul, mis ilmtingimata ei pruugi alati meeldida.

3. Läbipaistvus.

Julgeme väita, et me tõesti oleme kõiges ausad – ja see on meie suur tugevus. Jagame teineteisega ka neid olukordi, mille üle me ise ehk kõige uhkemad pole, sealjuures oodates eelkõige tuge, mitte hukkamõistu. Ei tohi karta teise poole negatiivsust  see tekitab mõttetuid pingeid ja valesignaale. Kõige tavalisem näide on õhtu väljas... Tihtipeale kiputakse valetama kõige tühisemate asjade pärast, kartes teise poole kurjustamist. See viitab ilmselgelt sellele, et usaldus ja avameelsus selles suhtes on nõrgad.

4. Usaldus.

Meie puhul muudmoodi ei saaks. Andres on avaliku elu tegelane ja vastassoo esindajad otsivad klubides väga tema tähelepanu. Birgit aga peab tööga seoses palju suhtlema erinevate inimestega, olles alati soe ja avatud. Nende paljude inimeste seas on ka mehi, mis annaks mõlemale osapoolele alust kuust kuusse oma peas igasuguseid asju välja mõelda. Õnneks me mõlemad ka mõistame, et töö nõuab meilt sotsiaalselt rohkem ja armukadeduseks pole põhjust.

5. Suhtumine teise poolde kui parimasse sõpra, mitte abikaasasse.

See on taaskord asi, mida on vaja teadvustada, et mitte aastatega mugavustsooni vajuda. Võime ja oskus koos naerda jaburate olukordade ja ka teineteise üle on ÄÄRMISELT oluline lähedaseks suhteks. See on teine põhjus, miks me teadlikult planeerime meie aega ja reise kahekesi kindla aja tagant, et kõik oluline suhtes säiliks ja argipäev suhet üle ei võtaks.