Reklaam sulgub sekundi pärast

Meigikunstnik Alice Viisileht jagab värskelt Rootsis õpitud meiginippe.

Alice Viisileht on andekas ja täpse käega Make Up Store`i meigikunstnik, keda kiidavad nii tema õpilased,  sõbrad kui ka kliendid.  Oma professionaalsusele ja kogemustele vaatamata võttis Alice mõni aeg tagasi ette huvitava õpingutee Stockholmi, et täiendada oma teadmistepagasit  jumestamise alal.

Alice Viisileht on andekas ja täpse käega Make Up Store`i meigikunstnik, keda kiidavad nii tema õpilased, sõbrad kui ka kliendid. Oma professionaalsusele ja kogemustele vaatamata võttis Alice mõni aeg tagasi ette huvitava õpingutee Stockholmi, et täiendada oma teadmistepagasit jumestamise alal.

Räägi meile, mis kooliga täpsemalt tegu oli?

Tegu oli rahvusvahelise meigikooliga, International Makeup Center (IMC) Stockholm. Läbisin õppekava teise osa, milles õpetatakse karaktermeiki. Selle alla kuuluvad nii grimm, teatri kui ka telemeik.

Miks valisid just selle kooli ja kaua kursus kestis?

Olen lõpetanud Eesti International Makeup Center´i ilumeigikursuse. Kuna eelmisel aastal ei olnud Eesti IMC veel alustanud karaktermeigikursusega, õnnestus mul õpinguid jätkata IMC sünnimaal Rootsis. Kool kestis kokku 2,5 kuud. Õppetöö oli väga intensiivne ja praktikakeskne ning toimus igal tööpäeval.

Kas Sa tundsid, et pead seal kõvasti pingutama?

Kuna karaktermeik on juba iseenesest raskem kui ilumeik, siis pidin kindlasti sellevõrra ka rohkem pingutama. Lisaks ka keeleline barjäär. Õppetöö toimus rootsi keeles, kuid minuga töötasid õpetajad inglise keeles.

Kursus ise oli vägagi huvitav ja inspireeriv. Minu õpetajad, Olle Johansson ja Lillis Hemmingsson, on tõelised oma ala professionaalid ning olen ääretult uhke, et sain nende käe all õppida.

Milliseid lihtsaid meiginippe soovitad algavaks kevadeks?

Alustuseks soovitaksin nahka natukene poputada mõne toitva ja niisutava näomaskiga, et taastada nahk möödunud talvest ja külmast. Kevade tulekul soovitan katsetama hakata ka siiani mitte nii julgetel meigikasutajatel. Alustada võiks mõnest erksamast ja lõbusamast lauvärvist, mis muudab juba kogu meigi lõpptulemust (kollased, roosad, oranžid, sinakad toonid). Kellele tundub erinevate lauvärvide pealekandmine liiga keeruline, soovitan lihtsamat varianti - erinevaid värvilisi silmapliiatseid või ripsmetušše. Ka huuled võiksid nüüdsest kirkama huulepulga või läikega kaetud olla.

Milliseid  tooteid soovitad poorilise, probleemse naha puhul?

Poorilisele ja probleemsele nahale soovitan meigi alla kasutada kindlasti meigialuskreemi (base prep), mis aitab naha jumestuskreemi jaoks ette valmistada, pärsib rasu eritust ja teeb selle pealekandmise lihtsamaks. Jumestuskreemidest soovitan kasutada pigem veebaasilisi (matt foundation), kuna need sobivad rasusele ja poorilisele nahale paremini, on matistava toimega ja püsivad nahal ideaalselt kogu päeva. Kindlasti tuleks meik kinnitada puudriga ning vajadusel võib päeva jooksul kasutada spetsiaalseid rasu eemaldavaid ja matistavaid tooteid (blothing paper, blothing powder).

Mõned sinu lemmikud meigitooted, mida soovitad?

Kuna töötan Make Up Store`is, siis kasutan igapäevaselt ka neid tooteid. Julgelt võin soovitada Make Up Store Velvet cream`i - ilusa meigi alus on hästi toidetud, terve ja niisutatud nahk. Samuti Wonderpowder kergelt sädelevate osakestega puudrit, mis annab nahale loomuliku kuma ja sära. Seda võib kasutada nii jumestuskreemi peale või ilma. Ning sinna juurde põsepuna Lush, mis paneb jumestuse lõpus i-le täpi.

 

 

Sandra Davõdov


[gallery ids="1961228,1961235,1961241"]