Reklaam sulgub sekundi pärast

Merilin Taimre: hummus on mu lemmiksnäkk. RETSEPT!

Hummus on üks enamlevinumaid dipikastmeid, seega leidub sellele väga laialdane valik retsepte. Minu retsept keskendub hummuse proteiinisisaldusele ning on hea meel tunnistada, et see on mu uus lemmiksnäkk. Parima tulemuse saavutamiseks varuge veidi aega ja kannatust!


Hummus on üks enamlevinumaid dipikastmeid, seega leidub sellele väga laialdane valik retsepte. Minu retsept keskendub hummuse proteiinisisaldusele ning on hea meel tunnistada, et see on mu uus lemmiksnäkk. Parima tulemuse saavutamiseks varuge veidi aega ja kannatust!

See kogus on 6-le sööjale.

Vaja läheb:

400 g konserveeritud kikerherneid

30 g mugulsibulat, hakitult

65 ml sidruni mahla (~1 suur sidrun)

65 ml naturaalset tahhiinit

65 ml parmesani juustu, riivitult

1 tk küüslauguküünt, purustatult

2 spl oliiviõli

½-1 tl meresoola

1 tl jahvatatud vürtsköömnet

2-3 spl sooja vett

jahvatatud paprikat serveerimiseks

seedermänniseemneid serveerimiseks

Tee nii:

Kasutades köögikombaini, pulseeri omavahel tahhiini ja sidrunimahl kuni moodustub kreemjas mikstuur. Kraabi puhtaks põhi ja seinad ning pulseeri veel veidi. Lisa kõik koostisained peale vee ja kikerherneste ning mikserda kuni kõik on segunenud.

Kurna kikerherned vedelikust ning loputa vee all puhtaks. Kuivata ning eemalda kõigilt õrnalt koor. Aseta pooled kikerherned köögikombaini ning töötle kuni segu on ühtlane. Seejärel aseta ülejäänud ning mikserda veidi veel. Lisa 2-3 spl vett, et mikstuur liiguks köögikombainis kergemini ning tulemuseks oleks veelgi kreemjam hummus.

Hummust võib serveerida külmalt või soojalt. Mina eelistan asetada see ahjukindlasse vormi ning küpsetada 175°C juures u 7-10 minutit.

Serveerides raputa peale paprikat ning purustatud männiseemneid. Parim köögiviljadega nautimiseks!

 

Head isu!

Merilin Taimre 

 

[gallery ids="1848370"]