Reklaam sulgub sekundi pärast

MIDA RÄÄGIB SILMAVÄRV sinu ja su tervise kohta?

Silmavärvi mõju erinevatele omadustele on uurijaid juba pikka aega lummanud. Uuringud on näidanud, et silmad pole mitte ainult hinge peegel, vaid need annavad mõningast aimdust ka tervisega seotud teguritest, nagu näiteks riskist haigestuda erinevatesse haigustesse. Vähemalt nendes allpool toodud asjades mängib silmavärv rolli.

I tüübi diabeet

Kui võrrelda teiste silmavärvidega, siis siniste silmadega inimestel on suurem risk haigestuda I tüübi diabeeti. Teadlaste sõnul võib see selgitada asjaolu, miks Põhja-Euroopas on I tüübi diabeeti rohkem kui Lõuna-Euroopas.

Alkoholi tarbimine

Ameerikas läbi viidud uuringust selgus, et heledate silmadega inimesed, näiteks sinised või rohelised, satuvad alkoholist kergemini sõltuvusse kui pruunide silmade omanikud. Samuti leidsid teadlased, et siniste silmadega inimesed tarbisid rohkem alkoholi kui teised. 

Usaldusväärsus

Kui sul on pruunid silmad, on sul palju lihtsam inimesi oma usaldusväärsuses veenda. Nimelt tekitavad pruunid silmad usaldust.

Nahavähk

Inimestel, kellel on sinised silmad, on sageli ka hele nahk ja vastupidi. Seega ei ole väga üllatav, et siniste silmadega inimesed haigestusid nahavähki sagedamini kui pruunide silmade omanikud. Hele nahk põleb päikese käes kergemini ära, mis suurendab nahavähi ohtu.

Silmahaigused

Nii eriti haruldast silmamelanoomi kui ka eakatel inimestel sagedasti esinevat kaed seostatakse heledate silmadega inimestega. Silmakaed esineb läänemaailmas pea igal kümnendal 60-aastasel inimesel. 

 

allikas: Me Naiset