Reklaam sulgub sekundi pärast

Mida tähendavad erootilised unenäod?

Kõik me näeme vahepeal kummalisi erootilisi unenägusid. Unenäod on mõistuse viis sulle näidata sinu kirgi, ideid ja hirme. Erootilised unenäod on vajalikud selleks, et sa ei peaks oma hirme ja kirgi alla suruma. Seda, mis mingi kindel seik unes sümboliseerib, loe järgnevast artiklist.

Kadri Põldma
[email protected]

Kõik me näeme vahepeal kummalisi erootilisi unenägusid. Unenäod on mõistuse viis sulle näidata sinu kirgi, ideid ja hirme. Erootilised unenäod on vajalikud selleks, et sa ei peaks oma hirme ja kirgi alla suruma. Seda, mis mingi kindel seik unes sümboliseerib, loe järgnevast artiklist.

Enamus psühholooge nõustub sellega, et unenägudel on alateadlik tähendus ning üks ühele ei saa neid võtta

Mida siis kõige levinumad erootilised unenäod tähendavad?

Ilma näota mees

Sa näed unes anonüümset meest. Te seksite, aga sa ei saa aru kes ta täpselt on. Nii palju kui sa ka ei püüaks, ei suuda sa tema isikut tuvastada.

See tähendab, et ihaldad ilma kohustusteta seksi! Tahad astuda vahekorda mehega, kes oleks lihtsalt sinu sekspartner ning kelle tunnete pärast sa muretsema ei peaks.

Teise seletuse sellisele unenäole pakub psühholoog Carl Jung, kes ütleb, et unenäod näotust partnerist näitavad sulle, et peaksid end parandama. Näotu partner oled tegelikult sina ise ja kõige parem viis sellisele unenäole reageerimiseks on parandada ennast neid asjus, mis su unes oleval näotul partneril vajaka paistsid olevat.

Sinu eksi imepärane tagasitulek

Näed unes, et oled voodis oma ekspartneriga. Unenägu eksist ei tähenda õnneks seda, et tahaksid teda tagasi. Vastupidi, selline uni näitab, et tahad ta oma peast igaveseks välja visata.

Oma eksiga voodis olemist näevad inimesed tavaliselt unes siis kui nad on alustanud suhet uue partneriga. Sinu aju valmistab end ette uue partneri jaoks ja üritab vana raamatut sulgeda.

Partner kaob ära

Näed unes, et sinu partner kaob seksi käigus või vahetult enne seksi ära nagu tina tuhka.

Selline uni sümboliseerib kurbust, masendust ja usaldamatust. Sa ei usalda oma partnerit või tema ei usalda sind. Sa ei tunne end oma partneriga kindlalt.  

Kaastöötajaga kurameerimine või seksimine

Selles unenäos näed end kaastöötajaga seksimas või flirtimas. See on ju päris meeldiv kui kaastöötajaks on noor seksikas mees, aga kui tegemist on 60-aastase kortsuhunnikuga, pole tunne nii veetlev.

Uni seksist kaastöötajaga ei pruugi midagi seksuaalset tähendada. See sümboliseerib sinu ja kaastöötaja vahelist tugevat professionaalset suhet. Tunned end kaastöötaja seltsis mugavalt ja teie koostöö sujub.

Seks avalikus kohas

Näed unes, et seksid avalikus kohas ning inimesed vaatavad seda pealt. Avalik seks tähendab, et kardad intiimsust ning oled haavatav. Pelgad oma partneriga kahekesi jäämist või tõsisemasse suhtesse astumist.  

Samas võib selline uni ka tähendada, et püüad olla keegi, kes sa tegelikult pole.

Seks teise naisega

Näed unes, et oled vahekorras teise naisega.

Kõige lihtsam seletus lesbilisele unele on, et tunned iha samasooliste vastu.

Teine seletus oleks, et soovid oma meespartneris näha rohkem naiselikke iseloomujooni (hellus, hoolitsemine jne).

Sa ei erutu

Hakkad just oma partneriga seksima, kuid avastad siis äkki, et sa pole üldse erutunud.

Sa tunned end mõnedes elu valdkondades saamatult. Sul jääb puudu julgusest ja pealehakkamisest.

Vihma ja vee unes nägemine

Kui näed unes voolavat vett, jõgesid ja ookeane, tähendab see, et sul on suur isu seksi järele. Voolav vesi sümboliseerib spermat ja sugutungi.

Söögi ja joogi unes nägemine

Kui näed unes virsikuid, liha, veidi ja magustoite või muid meelepäraseid toite, tähendab see, et soovid suudelda või oma partnerile oraalseksi teha.