Reklaam sulgub sekundi pärast

MIDA TEEB ARMASTUSE REVOLUTSIONÄÄR EPP Kärsin stressi maandamiseks?

„Muidugi on stress mulle tuttav, aga kui see tekib, siis oskan seda seisundit ära tunda ja sellega ka edasi tegeleda. Stress võib olla nii positiivne kui negatiivne mõjutegur, et asjad saaksid uue hingamise,” räägib lingam- ja yoni-massaaži koolitaja Epp Kärsin, kellel tuleb mõnikord ette ka kaheteisttunniseid tööpäevi. Aga mida Epp ise ette võtab, et stressi maandada?

Epp arvab, et saab stressiga üsna hästi ise hästi hakkama, kuid ei pelga tunnistada, et ta on kasutanud ka terapeudi abi. „Mul on suurepäraselt armas ja hea terapeut Terje, kes oskab mind ideaalselt nii-öelda korda panna. Pigem on see nii, et mina räägin ja ta ilmselt küsib lihtsalt õigeid küsimusi,” naeratab Epp. „Minu enda jaoks on hea reegel veel see, kui ma antud olukorras ei oska mitte midagi teha, siis ma lihtsalt ootan ja tihti laheneb olukord mulle just kõige paremal viisil. Usaldan universumit, kui nii saab öelda.”

Seda, et stress võib olla motiveeriv, teab ka Epp. „Kindlasti! Olen seda korduvalt tundnud ja ilma kahtlusteta on omamoodi võime läbi sellise seisundi end kokku võtta ja luua midagi täiesti uut. See on just see tunne, ma teen ära ja see on võimalik ning teen seda alati iseendale tõestamise pärast ja mitte teistele. Väga lennukad ideed on saanud paberile ja mulle meeldib isegi see, sest neil hetkedel olen väga motiveeritud.” Mis on aga naise enda jaoks parim stressiravim? „Kindlasti naudingud,” kõlab kindel vastus. „Naudingud maandavad kõige võimsamalt, pea saab tühjaks ning tajud ja näed olukorda uue nurga alt. Kui aga naudinguid mingil põhjusel kohe, nüüd ja praegu ei saa, siis muidugi rullitamine ja mul kodus on stepper ning kasutan seda,” loetleb Epp ja lisab, et abiks on ka meditatsioon mõnusa muusika saatel. „Snatam Kaur ja Deva Premal on minu lemmikud.”

 

Loe ka, kuidas stressi enda kasuks pöörata. 

Ilmunud ajakirjas Buduaar
Susanna Veevo