Reklaam sulgub sekundi pärast

MIDA TEHA, KUI kallimaga jälle tülitsete?

On enam kui inimlik võtta sisse kaitsepositsioon, kui partner hakkab sind süüdistama, nagu tegu oleks kriminaaliga, keda kohtuistungil üle kuulatakse. Vestlus võib küll alguse saada heas ja konstruktiivses valguses, kuid võtta sellest hoolimata sisse ootamatuid pöördeid.

Partneri kuulamine ja mõistmine on äärmiselt oluline - ilma selleta ei saa sa meelepaha põhjustavale asjale midagi teha. Kui sa aga meelt avatuna ei hoia ning partnerit ei kuula, ei suuda sa teda ka mõista. 

Kui sa aga alateadvuses mõtled välja erinevaid lauseid, kuidas ennast kaitsta, ei ole sul võimalik kuulamisele keskenduda, rääkimata sellest, et saaksid partneri jutu katkestada ning ka ise sõna sekka öelda. Lõpuks on olukorras kaks inimest, kes mõlemad tunnevad, et neid ei kuulata ning et kõik kaotavad. Nende allpool toodud nõuannete abil arendad oma võimet kuulata.

1. Ürita aru saada, millal hakkad tundma, et partner üritab sind rünnata. Tegu võib olla näiteks sellega, kuidas ta viitab millelegi, mille üle sagedasti tülitsete või kui ta hääletoon tõusma hakkab. Räägi sellest ka kallimale.

2. Ürita aru saada, mille üle ta tegelikult oma sisimas rahul pole või mida ta kardab. Isegi kui partner on väga vihane, on tema reaktsioon saanud alguse millestki väikesest. Nendel hetkedel peaks endale meelde tuletama, et teil kummalgi on tõenäoliselt head kavatsused, kuid te olete vaid teelt eksinud.

3. Vajadusel võib õppida erinevaid tehnikaid, kuidas säilitada rahu ning arendada endas oskust kuulata. Väga lihtne ja tõhus viis on sügavalt ja rahulikult hingata ning keskenduda väljahingamise pikendamisele. 

4. Aja mahavõtmine võib olla hea mõte siis, kui seda ei kasutata võimu vahendina või sellega ei soovita vaid antud olukorrast põgeneda.

5. Ürita meeles hoida teie suhte häid ja positiivseid külgi. 

allikas: Women's Health