Reklaam sulgub sekundi pärast

Mida teha kui oled liiga armukade?

Kõige kindlam viis kedagi kaotada on olla väga armukade ja usaldamatu. Teame seda väga hästi, kuid mingil perioodil oleme kõik oma elus armukadedust kogenud. Armukadeduse põhjused võivad olla väga erinevad.

Kadri Põldma
[email protected]

Kõige kindlam viis kedagi kaotada on olla väga armukade ja usaldamatu. Teame seda väga hästi, kuid mingil perioodil oleme kõik oma elus armukadedust kogenud. Armukadeduse põhjused võivad olla väga erinevad. Kade võib olla teise mehe, teise naise, õe, venna, sõbra, sõbranna, ema , isa või isegi koduloomade peale.

Jah just nimelt koduloomade. Alles hiljuti näitas telekas lugu, kuidas mees käskis naisel koerast lahti saada, kuna naine veedab koduloomaga liiga palju aega.

Armukadeduses on alati 3 osapoolt ning sellega kaasneb teatav hirm kaotuse ees. Armukadedusega käivad kaasas sellised emotsioonid nagu valu, raev, kurbus, kadedus, hirm ja alandus. Mõtetes on süütunne, enda võrdlemine rivaaliga.

Kuidas armukadedus armastust kaitseb?

Kui suhtes esinev armukadedus on kerge, siis tuletab see paarile meelde, et teineteist ei tasu võtta iseenesestmõistetavalt. Armukadedus võib innustada üksteist rohkem hindama ja pingutusi tegema. Armukadedus teeb mõnikord armastuse tugevamaks ja intensiivsemaks ning seksi kirglikumaks.

Kuidas armukadedus armastust hävitab?

Mõnikord võib armukadedus normaalsuse piiridest välja kasvada. Näiteks siis kui mees korraldab stseeni sellepärast, et naine võttis vanalt sõbralt vastu kutse tantsule või naine läheb pööraseks, kuna mehel on tööl kenake naisülemus. Selline käitumine pole enam normaalne ja lõhub armastust. Teine partner tunneb justkui kõnniks ta teravatel munakoortel ning püüab teha kõike, et vältida oma kaaslase poolt purskuvat armukadedust. Armukade partner võitleb enese süüdistamise ja enese õigustamisega kordamööda. See on keeruline aeg kõigile!

Mida teha kui sina oled armukade pool?

Armukadedusest üle saamine nõuab kannatlikkust ja kõva tööd. Kui tunned, et armukadedus tuleb sinu lapsepõlveprobleemidest, siis oleks nõustamine õige lahendus.

Maria (32-aastane jurist): â