Reklaam sulgub sekundi pärast

MIDA TEHA, KUI SÕBRAD sind peale lapse saamist hülgavad?

Rasedus ja sünnitus võib mõned sõprused hävitada, sest ühtäkki on teie elud täiesti erinevad. Põhjus ei pruugi olla teis kummaski: mõned sõprused pole lihtsalt loodud kestma. Ja teisest küljest on sul seoses emadusega võimalik leida oma ellu mõni uus sõprussuhe.

Need emad, kellel on endalgi lapsed, mõistavad aga seda, millest lastetud aru ei saa: nendega on võimalik jagada oma kõige suurimaid hirme, sest nad on samas olukorras ja saavad sinust aru. Uute sõprussuhete loomine võib alguses keerulisena tunduda. Parents.com veebileht tõi välja mõned nõuanded uute sõprade leidmiseks. Toome teieni neist viis:

1. Mine kodunt välja

Sinu beebi magab palju, kuid see ei tähenda, et sa kogu aeg kodus peaksid olema. Mine lapsega kasvõi kohvikusse, kus saad aega veeta. Suurema lapsega võib külastada ka mänguväljakuid - samal ajal, kui lapsed mängivad, on sul võimalus tutvuda teiste emadega.

2. Pea meeles ühendust hoida

Ajakava kokkusobitamine võib olla raske, kuid ühendust on võimalik ka muudmoodi hoida. Näiteks võid sotsiaalmeediasse teile ühise grupi luua, kus saate oma muresid ja rõõme jagada.

3. Ära kritiseeri

Emana võid teha mingeid asju teistmoodi kui teised emad. See aga ei tähenda, et teised peaksid kõike sinu järgi tegema. "Kõiketeadmine" on omadus, mis kellelegi ei meeldi. Kõik teevad vigu ja inimesed on erinevad. Kuigi uue sõbra harjumused võivad sind imestama panna, ära kritiseeri teda. Samuti ära räägi teistest emadest taga.

4. Toeta

Toetamine on palju olulisem kui liigse nõu andmine. Kui naistel on mure, helistavad nad sõbrannale, sest naised reageerivad stressile toe otsimisega. Ka siis, kui naistel on probleeme lastega, soovivad nad teiste emade tuge. Teise tugi on asendamatu asi.

5. Pea meeles, et oled rohkem kui vaid ema

Emaks saades kipub jututeema sageli ümber laste käima ja räägtakse kõigest, mis on seotud lastega. Pea meeles, et oled endiselt siiski palju enamat. Teiste emadega on võimalik ka muust rääkida.