Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS EI TOHI haigena magusat süüa?

Kas teadsid, et viirushaiguste ja isegi külmetuse käes on lootust kiiremini paraneda, kui vähendad haiguse ajal oma magusatarbimist?

Kas teadsid, et viirushaiguste ja isegi külmetuse käest on lootust kiiremini paraneda, kui vähendad haiguse ajal oma magusatarbimist?

Kui oled suur magusaarmastaja, siis tõenäoliselt kurnad sellega igapäevaselt rohkem oma põrna ja pankreast, töödeldud suhkrutoodete seedimine on organismile paras väljakutse. Lisaks vaevlevad suured magusasõbrad energiapuuduse ja meeleolumuutuste käes, sest kuigi võib petlikult tunduda, et maiustused annavad energiat, siis tegelikult viib see kaltsiumi organismist välja ning tunned end veel väsinumana. Lisaks ka emotsionaalne pool, mis on mõjutatud magusasöömisest - väidetavalt maiustavad rohkem need, kes vajavad armastust ja lähedust. Kui tegeleda nende kahe probleemiga tulemuslikult, siis väheneb ka magusavajadus.

Kuna magusa seedimisele ja töötlemisele kulub kehal palju energiat, siis nõrgeneb ka immuunsüsteem. Mõned spetsialistid väidavad, et stabiilselt hea pH-taseme korral ei suuda ka ükski vähkhaigus inimest murda, aga selle kohta pole siiski tänapäeval piisavalt teaduslikku kinnitust leitud, kuigi see tundub igati loogiline olema.

Magus kipub olema ka happeline ning see omakorda soodustab põletiku teket või selle säilimist organismis. Seevastu rohke vee joomine ja värske rohelise toidu söömine aitab seda hävitada. Organismi happelisust näitab pH-tase uriinitestis. Terve inimese pH-tase on 6,6-7,0, päeval võib see pisut erineda. Mida ideaalsem on su pH-tase, seda kiiremini paraneb organism haigusest ning seda väiksem on tõenäosus uuesti haigestuda. 

Kui jätad haiguse ajal kommid, saiakesed ja rämpstoidu ning punase liha söömata, siis läheb sinu energia õigesse kohta - sinu tervise taastamisse. 

 

Buduaar.ee