Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS EI TOHI PISSIHÄDA kunagi edasi lükata?

Kui tekib vajadus tualetti minna, siis ei tohiks seda kunagi edasi lükata, kuigi reaalsuses tehakse seda üsnagi tihti ning enamasti ei mõtle keegi võimalikele terviselprobleemidele, mis selle tegevusega kaasneda võivad. Pissihäda ei tohiks kunagi kannatada, ütlevad terviseeksperdid.

Kui tekib vajadus tualetti minna, siis ei tohiks seda kunagi edasi lükata, kuigi reaalsuses tehakse seda üsnagi tihti ning enamasti ei mõtle keegi võimalikele terviseprobleemidele, mis selle tegevusega kaasneda võivad. Pissihäda ei tohiks kunagi kannatada, ütlevad terviseeksperdid.

Inimese põis on tegelikult lihas, mis suudab kuni kaks tassi vett mugavalt hoida, ent kui hakata põie piire nii-öelda kompama ja pissihäda edasi lükkama ka siis, kui tegelikult on häda üsnagi suur, võib põis kannatada. Halvimal juhul venib põis välja ning see omakorda tähendab, et enam ei jõua ajju õigel hetkel signaal, millal põis on täis ja millal tuleks tualetti külastada.

Kui põit regulaarselt ei tühjendata, tekivad organismi bakterid, mis võivad põhjustada põletikke, palavikku, valu ja krampe.

Pissihäda ei tohiks kinni hoida, sest see võib kaasa tuua mitmeid terviserikkeid.

Allikas: health