Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS KEELDUS PRISMA POOD soomlannale rummišokolaadi müümast?

Soomes elav 44-aastane naine läks hommikul enne kella üheksat toidupoodi, täpsemalt Prismasse, et sealt jõulukingituste tarbeks šokolaadi osta. Halba aimamata ladus naine korvi erinevaid kommikarpe ning kassasse jõudes tabas teda ebameeldiv ning ühtlasi ka kummaline üllatus, vahendab iltasanomat.fi.

Nimelt teatas kassapidaja, et ta ei saa naisele kõiki neid kommikarpe müüa, sest osad šokolaadid sisaldavad rummi ning Soome seaduste kohaselt ei tohi poed alkoholi müüa enne kella üheksat hommikul. 

Sari Kaitanen, kes antud ebameeldiva üllatuse osaks sai, ütleb, et müüja käitus temaga siiski igati viisakalt öeldes, et nad ei saa müüa alkoholi ajavahemikus 21.00 – 9.00. Kuid samas ei saanud naine aru, kuidas saab selline seadus kehtida šokolaadikommide puhul, milles sisalduv alkoholikogus on niivõrd väike, et sellest ei jää purju.

"See on naeruväärne, et rummi sisaldavad šokolaadikommid käivad alkoholimüügi seaduse alla. Arvan, et kella 8.30 ajal hommikul rummišokolaadi müümine ei tekitaks kellelegi joobes olekut,"kommenteerib naine ise.