Reklaam sulgub sekundi pärast

Miks mehed ei taha arsti juures käia?

Mehed ei armasta arsti juures käia - see on juba vana tõde. Kindlasti tunned sinagi mõnda hakkajat eesti meest, kel luud-kondid kõveralt kokku kasvanud ja midagi pievalt valutab, aga arsti juurde põhimõtteliselt ei lähe - pidavat olema see meestele ju tavaline ja uhkuse asi, kui mõni pöidlaluu läheb või õlg on paigast ära.

Mehed ei armasta arsti juures käia - see on juba vana tõde. Kindlasti tunned sinagi mõnda hakkajat eesti meest, kel luud-kondid kõveralt kokku kasvanud ja midagi pievalt valutab, aga arsti juurde põhimõtteliselt ei lähe - pidavat olema see meestele ju tavaline ja uhkuse asi, kui mõni pöidlaluu läheb või õlg on paigast ära.

Pigem leiabki mehi rohkem reanimatsioonipalatist kui arsti ukse tagant või apteegist rohtu ostmas. Samas näeb jällegi pidevalt depressioonis ja ületöötanud mehi. Ka  infarkti tagajärjel surnud meeste hulk järjest kasvab. Psühholoogide hinnangul väga suur arv mehi ei saa mingit füüsilist ega vaimset ravi.

Miks enamus mehi ei armasta oma probleemidega arsti poole pöörduda?

Meestel on häbi abi otsida
Millegipärast on jah nii, et mehed tunnevad piinlikust arsti juurde minnes. Kas see on siis mehelikust tugevusest ja hakkamasaamise reeglist tingitud? Ei tea. Tuleks aga meeles pidada, et haigeks võivad jääda ka "supermehed" ning haigustega kaasnevad ka muud hädad. Organismil tuleb lasta puhata ning vajadusel oma keha ja hinge ravida.
 

Tõeline mees ei näita oma nõrkusi ja tundeid välja!
Just see aga teebki halba nii tervisele kui suhetele. Tihti leitakse, et meeste karmis maailmas haige olek ja nunnutamine on tabu.

Ma ei ole piisavalt hea!
Enamik mehi on endale seadnud liiga kõrged eesmärgid. Meeleheide tekib siis, kui saavutused ei ühti püstitatud eesmärkidega. Mehed peaksid aru saama, et töö on küll limiteerimata, aeg aga piiratud - kõike ei jõua niikuinii ära teha. Pealegi on armas kodu, naine, lapsed või toredasti veedetud puhkus ja vaba aeg palju rohkem väärt kui rabamine parema ametipositsiooni ning uhkema korteri ja auto nimel.

Teised mehed on minust edukamad!
Paraku mehed tihti nii mõtlevad ja ütlevad. Ei osata rõõmu tunda sellest, mida ise on saavutatud. üldse on enda võrdlemine teistega enamasti kasutu ja isegi kahjulik tegevus, eriti kui sellest tekib alaväärsuskompleks, mis seab piire enesearenduseks. Usu puudumine endasse on halvim, mida võrdlemine kaasa toob.

Kas tasub end liigutada!
Tasub, sest süda vajab vähemalt kolm korda nädalas 20-minutilist kehalist koormust. Mehed peaksid jätma oma lemmiklelu tihedamini garaazi ja jala käima või jalgrattaga sõitma. Naised saavad selles osas mehi suuresti aidata ja tagant utsitada. Liikumine on kasulik nii tervisele kui meeleolule ja aitab vältida haigusi.

Naine ei mõista mind!
Kui statistika väitel räägib osa abielupaare ainult paar minutit päevas, siis ei saagi ju naine meest mõista. Tuleb õppida rääkima ja mis veel tähtsam, ära kuulama ka oma partneri rõõmud ja mured. Mehed on tegelikult palju nõrgemad kui  naised ning seda ka füüsilise ja vaimse tervise osas. Kui mehel on naisega halvad suhted, siis läheb ka tervis käest ära.

Mul ei kõlbagi olla lõbus!
Paljud mehed võtavad elu ülemäära tõsiselt, tulemuseks on jällegi stress. Meeste jaoks on töö tähtsam kui miski muu ning tihti töö  ei saagi olla lõbus. Naised keskenduvad rohkem perele ning iseendale.

Miks naistel on nii kerge elu?
Meestel on tihti  tunne, et naistel on tunduvalt kergem elu kui neil: paljudes peredes on majandamise mured siiski mehe õlgadel. Nii inimlik kui see ka ei tundu, mehi ei huvita  naiste rasedusega seotud mured ja kuupuhastus, nemad arvavad, et meestel on palju raskem: naine leiab partneri kergema vaevaga, ta võib jääda koju lapsepuhkusele, naine saab igas olukorras ära kasutada oma head välimust, naine võib nutta ja oma nõrkusi välja näidata, naine saab oma välimust kosmeetika abil tunduvalt parandada. Teatud osas on neil ka täielik õigus nii arvata.

Suuri terviseprobleeme tekitab meestele keskeakriis. Eriti hull on lugu nendel meestel, kes enam enda naiselt seksuaalset rahuldust ei saa ning paraku ka muu õrnem sugu ei taha neid enam - kui mees saab aru, et hakkab vanaks jääma ning aeg on sekselus tagasi tõmbuda. Naised ei suuda arvatagi, kui paljudele meestele see probleem tegelikult muret valmistab. Mehed hoolivad oma välimusest isegi rohkem kui naised.

Naised, ärge suhtuge oma abikaasasse kui rahategemise masinasse, püüdke olla oma mehele ustavaks ja mõistvaks toeks ka siis, kui mehel on väga raske aeg - nt keskeakriis või suured raha ning töömured.

Allikas: Men´s Health