Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS NAHAHOOLDUSTOODETE firmat vahepeal vahetama peaks?

Kas sul on aastate jooksul tekkinud oma lemmikud nahahooldustooted, mida sa kogu aeg kasutad? Kosmeetiku sõnul tasuks aeg-ajalt juuksehooldustooteid, kehakreeme ja deodoranti vahetada, vahendab Ilta-Sanomat. 

Kui sulle ei meeldi juhuslikult igasuguseid erinevaid tooteid katsetada, võib olla väga raske mõista, miks peaks vahepeal vahetama välja toote, mis sulle sobib. Kosmetoloog Sara Pulkamo soovitab aeg-ajalt välja vahetada aga eriti just juuksehooldustooted. Huvitav küll miks?

Põhjuseks on see, et meil on mitu aastaaega ja ilm on niivõrd varieeruv. "Külm talv kurnab meie juukseid ja siis tuleks eelistada tooteid, mis niisutavad ja kaitsevad meie kiharaid rohkem kui suvel," sõnas ta. 

Külm kuivatab eriti meie juuksejuuri, seetõttu on niisutavad šampoonid ja palsamid väga kasulikud. Suvel tuleks aga eelistada tooteid, mis kaitsevad ka päikese eest. Aastaringselt tuleks vahepeal kasutada sügavpuhastavat šampooni, mis eemaldab juustesse ja peanahale kogunenud üleliigse rasu, mustuse, viimistlustoodete jäägid, kloori ja suvel ka soolase merevee jäägid. Lisaks peseb see juustest välja paljudes toodetes sisalduvad teatud tüüpi silikoonid, mis ladestuvad pikaaegsel kasutamisel juuksekarvale ning koormavad kiharaid.

Aga miks vahetada deodoranti?

Lisaks juuksehooldustoodetele tuleks vahepeal vahetada ka deodoranti. Kui kasutada pikemat aega sama toodet, võivad higinäärmed deodorandiga ära harjuda ning halvimal juhul selle vastu kaitse välja töötada. 

Ka keha vajab talvel rohkem niisutust

Erinevate aastaaegade tõttu tasuks kinnitada tähelepanu ka kehakreemidele. Talvel muudab külm ja kuiv ilm meie naha kuivaks, seetõttu eelista rasvasemaid ja niisutavamaid tooteid, suvel vali aga kergemad kehakreemid.