Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS NAISED JA MEHED ennast rahuldavad?

Masturbeerimisega seoses on läbi viidud mitmeid uuringuid. Sõelale on jäänud kaks peamist põhjust, miks ennast rahuldatakse. Esimene neist keskendub asjaolule, et masturbeerimine parandab seksi kallimaga. Teise teooria sõnul on masturbeerimine seksuaalsete unistuste ja seksi asendus ning see rahuldab selliseid vajadusi, mida reaalses elus rahuldada ei saa.

Hiljutisest uuringust selgus, et rahulolu oma seksuaaleluga on tihedalt seotud masturbeerimisega. Ehk kui sa soovid kallimaga seksida neli korda nädalas, aga seksite vaid kaks korda, tekib nädalasse kahe seksikorra puudujääk.

Uuringust leiti eneserahuldamise motiividest peamiselt kaks tüüpi, mille esinemissagedus oli seotud osalejate sooga. 

Näiteks selgus, et suhtes olevad mehed rahuldasid ennast sellepärast, et suhtes polnud piisavalt seksi. Naised rahuldasid ennast aga sellepärast, et mida rohkem neil oli kallimaga seksi, seda tihedamini naised masturbeerisid. Tulemused on loomulikult keskmised ja hõlmavad palju individuaalseid erinevuseid.

Enamik inimesi rahuldab ennast siiski aeg-ajalt, olenemata sugupoolest või seksuaalsest rahuldatusest. Erinevatest uuringutest on selgunud, et 95 protsenti meestest ja 89 protsenti naistest rahuldab ennast aeg-ajalt. Masturbeerimine on enamike inimeste esimene seksuaalne kogemus.

Uuringud on üritanud ka pikka aega välja selgitada, miks inimesed ennast rahuldavad. Kunagi peeti seda lausa vaimuhaiguse märgiks, kuid tänapäeval peetakse seda normaalseks seksuaalsuse väljendiks.

Masturbeerimist peetakse tänapäeval probleemiks pigem siis, kui sellega korvatakse seksi kallimaga, seda tehakse avalikult või kui see on põhjustanud tõsise sõltuvuse. 

 

allikas: Psychology Today