Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS PEAKS pähkleid enne söömist soolvees leotama?

Ilmselt on paljud kuulnud sellest, et pähkleid ja seemneid peaks enne söömist vees leotama, kuid miks seda siis tegelikult üldse tegema peaks ja kuidas see täpsemalt käib? Etteruttavalt tasub mainida, et tegu on ääretult lihtsa toiminguga, mis tasub ennast mitmekordselt ära ja seda muidugi sinu enda tervise aspektist lähtudes.

Ilmselt on paljud kuulnud, et pähkleid ja seemneid peaks enne söömist vees leotama, kuid miks seda tegelikult tegema peaks ja kuidas see täpsemalt käib? Etteruttavalt tasub mainida, et tegu on ääretult lihtsa toiminguga, mis tasub end mitmekordselt ära ja seda muidugi sinu enda tervise aspektist lähtudes.

Nimelt aitab pähklite ja seemnete vees leotamine muuta need kergemini seeditavaks ja mitte ainult - tänu sellele suudab su organism neist ka mineraalaineid paremini omastada.

Kindlasti vali poest eelnevalt töötlemata pähklid - juba röstitud pähklite leotamisest kasu ei ole.

Pähklite leotamine toimib järgnevalt: võta suurem sügavama põhjaga taldrik, aseta sinna pähklid ning vala peale vesi, kuhu on lisatud pool teelusikatäit soola. 200-300 grammile pähklitele vastab pool teelusikatäit soola, suuremale kogusele lisa pisut rohkem ja väiksemale kogusele pisut vähem. Vett peaks olema just nii palju, et kõik pähklid saaksid ilusti kaetud.

Pähkleid tuleks leotada vastavalt sordile seitse kuni neliteist tundi ning seejärel aseta need toatemperatuurile kuivama. Pähkleid võib süüa ka kohe pärast leotamist, ent nende tekstuur muutub paremaks, kui nad on täiesti kuivad.

Allpool on välja toodud info selle kohta, kui kaua erinevaid pähkleid vees leotama peaks:

Mandlid: 12 tundi
India pähklid: 4-5 tundi
Metsapähklid: 11 tundi
Makadaamia pähklid: 11 tundi
Maapähklid: 10 tundi
Kreeka pähklid: 10 tundi
Kõrvitsaseemned: 9 tundi
Päevalilleseemned: 9 tundi

Allikas: wellnessmama