Reklaam sulgub sekundi pärast

MIKS PEAKSID VÄLISMAAL elavad eestlased tagasi tulema? Video

Eestist rändab igal aastal välja suur hulk inimesi, kes elama-tööle, kes niisama seiklema. Kas need inimesed peaksid tagasi tulema? Kas sina tuleksid kodumaale tagasi? Miks sa tagasi tuleksid? Uudisteagentuur Punkt küsis 25 Eesti inimese käest, et miks need inimesed tagasi peaksid tulema. 

"Ma riskin olla ebapopulaarne, aga ma ei arva, et kõik talendid peavad koju tulema. Olla aasta või mõned aasta mujal, kas käia õppimas või tööl. Ma arvan, et see ei ole halb mõte. See on selline asi, mida inimestel on vaja, et silmaring oleks laiem, ja näha, et maailm ei ole enam suletud," arvas Taavi Rõivas. "Eesti on väga hea koht elamiseks ja mina ei kujuta ette, et peaksin püsivalt mujal elama," lisas ta.

"Ilmselt pole vastus selles, et nende kodu on siin. Kui neile meeldib välismaal rohkem, siis jäägu sinna. Tagasi peaksid nad tulema aga selleks, et proovida siin midagi ära teha," lausus üks vastaja. 

"Kui mina koliksin Eestist ära, siis ma tuleksin koduigatsuse pärast tagasi," sõnas teine. 

"Teises riigis oled nagu külas. Isegi kui sa seal viis aastat elad, ikkagi oled sa seal võõras. Need pole sinu tavad, see pole sinu maa," leidis kolmas vastaja. 

Vaata veel vastuseid allpool toodud videost: