Reklaam sulgub sekundi pärast

Miks tarbida ökotooteid?

Sõna “öko“ on juba kõigile teada-tuntud ega vaja enam selgitamist. Aga miks siis ikka ökotooted on tavalistest toodetest paremad ning miks valida see tavalise toote asemel? Tõime välja kolm peamist põhjust, mis peaks aitama sul otsustada.

Sõna “öko“ on juba kõigile teada-tuntud ega vaja enam selgitamist. Aga miks siis ikka ökotooted on tavalistest toodetest paremad ning miks valida see tavalise toote asemel? Tõime välja kolm peamist põhjust, mis peaks aitama sul otsustada.

Allergia
Paljud tooted ning nendes olevad ained võivad tekitada erinevaid allergiaid. Eriti kahjulikud on värvilised joogid, maiustused ning muud keemiliselt töödeldud toiduained, mis sisaldavad hulganisti erinevaid E- ja säilitusaineid, mis võivad tekitada mõnel meist allergilist reaktsiooni. Samuti võib esineda allergiat näiteks kangaste, kodukeemia ja väikelastel ka mähkmete vastu. Väikesed punetavad laigud, punnid, sügelus ja tursed on tüüpilised allergia tunnusmärgid ning nende ilmnemisel tuleks kohe lõpetada nende ainete tarbimine, mis allergilise reaktsiooni esile kutsusid. Kindlasti tuleks ka arsti poole pöörduda, et kindlaks määrata, mis aine selle täpsemalt esile kutsus ning vajadusel ka ravi saada.
Aga mis siis teeb ökotooted nii eriliseks? Ökotoiduainetes ei kasutata kunstlikke säilitusaineid ja E-ained. Tooraine on kasvatatud mahepõllunduse meetodil ehk ära jäävad igasugused keemilised väetised ja tõrjed, mis muidu võivad osal inimestel tekitada ülitundlikkust.
Väikelapsed, kel tavalised mähkmed tekitavad punetust ja sügelust, leiavad leevendust looduslikest mähkmetest ning riietest. Ka pesu on soovitatav valida looduslikest materjalidest, sest sünteetilised materjalid on umbsed ega lase nahal hingata, tekitades punetust, sügelust ja ebamugavust. Looduslikust materjalist riided on nahasõbralikumad ning allergiavabad.

Tervislik eluviis
Veel üks hea põhjus valida mahetoode. Kui hoolid oma tervisest ja heaolust, vali poes tavapärase toote asemel ökotoode. Nii kindlustad hea tervise, suurema vastupanuvõime haigustele ning tänu sellele hoiad kokku ravimite pealt. Toitudes tervislikult ning käitudes loodussõbralikult, oled ka eeskujuks oma lastele, sõpradele ja isegi oma vanematele. Samuti toetad Eesti talunikke, kui ostad nende mahetooteid.

Loodussõbralik käitumine
Kas teadsid, et närimiskumm laguneb looduses 13 aastat? Või et tavalised mähkmed lagunevad looduses sama kaua kui plekkpurk ehk 300 aastat? On viimane aeg hakata mõtlema, mida tarbida ja kui palju. Keskmine eestlane tekitab aastas ligi 400 kilo prügi ning kulutab selle käitlemisele keskmiselt 200 krooni aastas. Seevastu rootslased kulutavad prügi käitlemisele 1600 krooni aastas. Mida tuleks teha, et hoida meie koduplaneeti? Eelistada tuleks looduses lagunevaid mähkmeid, sidemeid ning kodukeemiat, mis ei sisalda kahjulikke kemikaale ja on loodussõbralikud.
Soovides tervislikumat elukeskkonda ja head tervist, alusta lihtsate asjade nagu pesupulbri, mähkmete ja sidemete, hommikuhelveste, makaronide väljavahetamisest ning loomulikult eelista ka värviliste kihisevate jookide asemel tervislikke mahlu. Jälgida tuleks ka pakendeid, unustada kilekotid ning loomulikult sorteerida prügi. Mõeldes ise tulevikule, kindlustad helge tuleviku oma lastele!



Mirjam Simmer
Buduaar Shopping