Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLAL kosmeetikatooted aeguvad?

Sügisene suurpuhastus võiks jõuda ka sinu meigikotti. Üllatuslikult võid sealt leida tooteid, mille päritolu enam päris täpselt ei mäletagi. Sai kuskilt soetatud, aga kas toode veel kehtib? Sellest pole väga aimugi. Igal tootel on oma säilivusaeg ning seda tasub jälgida. Parim enne möödas näokreem kindlasti näonahka ei niisuta, pigem kuivatab. Vaata, kui pikalt sinu ilutooted veel kehtivad.

 

Ripsmetušš, näomaskid, näokoorijad: 3 kuud
Kui ripsmetušši igapäevaselt kasutada, siis kolme kuu jooksul jõuab selle ära kasutada küll. Võrreldes teiste toodetega kipub ripsmetušš vananema päris kiiresti. Põhjuseks on pidev kokkupuude õhuga. Suuresti on kõik ripsmetušid pumbaga, mis omakorda suurendab õhuringlust. Üldiselt ongi soovitatav kosmeetikatooted kohe peale kasutamist sulgeda, nii on nende eluiga pikem.

Kreemid ja seerumid: 6-12 kuud
Mida looduslikumad on kreemi koostisosad, seda lühem on säilivusaeg. Hea näokreemi tunneb ära sellele omase lühikesese säilivusaja abil. Tavaliselt kehtib väärt näokreem umbes kuud kuud. Kreemid ei talu otsest päikesevalgust ning neid peaks säilitama alla 25 kraadi.

Jumestuskreemid: 12-18 kuud
Kõige kauem peavad vastu vahapõhjalised jumestuskreemid, kõige vähem aga õlipõhjalised. Jumestuskreemide eluiga aitab säilitada jahe temperatuur, seega on neid soovituslik hoida suletavas kosmeetikakotis.

Huulepulk ja huulepliiatsid: 2 aastat
Punane huulepulk on kindlasti investeering, kehtides lausa kaks aastat. Huulepulkade säilivusaeg on lausa aasta jagu pikem kui huuleläigetel. Samas, kui huulepulk on kuiv ja pealekandmine on keeruline, viska see pigem ära. Huulekoorija näiteks kestab vaid 2-3 kuud.

Parfüümid, šampoonid, palsamid: 3 aastat
Šampoonid ja palsamid saavad küll päris ruttu otsa, kuid siiski on nende kehtivusaeg üllatavalt suur. Seega, kui mõni palsam on natukeseks kasutusest kõrvale jäänud, võid vajadusel jälle selle järele haarata.

Tasub alati meeles hoida lihtsaid, kuid kasulikke asju, mis toodete säilivusele palju kaasa aitavad. Näiteks sulge oma lauvärvid kohe peale kasutamist. Mida vähem õhuga kokkupuudet, seda parem tootele. Kosmeetikatooted üldiselt ei taha niiskust ja temperatuurikõikumisi, seega hoia need oma radiaatorist kaugel. Looduskosmeetika kestab alati lühemat aega kui laiatarbekosmeetika.