Reklaam sulgub sekundi pärast

Millal on tegelikult õige aeg uut tööd otsima hakata?

Jaanuar on uute alguste kuu. Paljud inimesed otsustavad just siis töökohta vahetada ja oma karjääris muutus teha. Enne aga, kui liitud kõigi nendega, kes just nüüd uut algust otsivad, jäta meelde need lihtsad nõuanded.

Jaanuar on uute alguste kuu. Paljud inimesed otsustavad just siis töökohta vahetada ja oma karjääris muutusi teha. Enne aga, kui liitud kõigi nendega, kes just nüüd uut algust otsivad, jäta meelde need lihtsad nõuanded.

1. Mõtle oma tugevatele ja nõrkadele külgedele. Selleks, et karjääriredelil tõusta, mõtle, missuguseid omadusi uuel töökohal rohkem kasutada sooviksid.

2. Mõtle pikaajaliselt. Mõned töökohad võivad praegu küll huvitavad tunduda, kuid kaalu need põhjalikult läbi ja mõtle, kas need sobivad ka sinu pikaajaliste plaanidega.

3. Tee plaan. Kui oled kindlaks teinud, mida saavutada tahad, loo tegevuskava eesmärkide poole pürgimiseks.

4. Uuri. Kui tead, missuguses valdkonnas töötada tahaksid, tee taustauuring. Nii saad teada, missugused firmad sulle huvi võiksid pakkuda.

5. Loo suhtlusvõrgustik. Võid taustauuringu käigus leida inimesi, kes on sinu valdkonnas edukad olnud. Enda tegevusalal uute tutvuste loomine on hädavajalik, sest nii saad kasulikku nõu ja informatsiooni ning parimal juhul ka abi uue töökoha saamiseks.

6. Vaata üle oma oskused ja kvalifikatsioon. Nüüd on hea aeg mõelda, kas sul on soovitud töö jaoks vajalik kvalifikatsioon ja oskused. Kui ei, siis võiksid mõelda mõne uue oskuse õppimisele ja arendamisele.

7. Valmista ette oma CV. Enne kandideerimist pead aga veel kindel olema, et sinu CV on piisavalt uuendatud ja sisaldab kõike vajalikku.

8. Kandideeri. Kui oled endas, oma oskustes ja teadmistes kindel, hakka kandideerima.

9. Valmistu. Kui oled kõik endast oleneva teinud, et uus töökoht saada, siis valmistu selleks, et mõnel juhul pead mõnda aega ka ootama. Lisaks sellele valmista end ette tööintervjuudeks. Ole valmis vastama potentsiaalse tööandja küsimustele nii firma kui ka sinu eesmärkide ja plaanide kohta.

Allikas: marieclaire.co.uk