Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLISED HAIGUSED OHUSTAVAD sind solaariumis?

Eestis on päikest vähe ning just sel põhjusel käivad paljud meist aeg ajalt ka solaariumis - kerge jume mõjub värskendavalt ja organism saab solaariumist ka vajalikku D-vitamiini. Paraku on võltspäikese all päevitamisel ka omad miinused ja nahavähi oht on vaid üks neist. Oma nahka tuleb hoida ja kunstliku päikesega tasub äärmiselt ettevaatlik olla.

Eestis on päikest vähe ning just sel põhjusel käivad paljud meist aeg-ajalt ka solaariumis - kerge jume mõjub värskendavalt ja organism saab solaariumist ka vajalikku D-vitamiini. Paraku on võltspäikese all päevitamisel ka omad miinused ja nahavähi oht on vaid üks neist. Oma nahka tuleb hoida ja kunstliku päikesega tasub äärmiselt ettevaatlik olla.

Allpool on välja toodud solaariumis käimise ohud ja soovitused, kuidas end kaitsma peaks:

- Kõige sagedasemad vigastused, mis solaariumis käies tekkida võivad, on nahapõletused, minestamised ja silmavigastused. Püstises kabiinis päevitades on minestamine üsnagi tõenäoline, kui päikest võetakse üle 10 minuti ja jahutus ei toimi.

- Solaariumis käimine võib põhjustada ka allergilisi reaktsioone, nahalööbeid, sügelust ja naha kuivust. Kui kabiini pole korralikult desinfitseeritud, võib nahk väga inetu nakkushaiguse külge saada - puhastamata solaariumist võib saada isegi herpesviiruse.

- Solaariumi sage kasutamine ei mõju nahale hästi - tulemusena väheneb järk-järgult naha elastsus, tekivad kortsud, nahk vananeb, muutub kuivaks ja ketendavaks. Tekivad ka pigmentatsioonihäired ja muidugi suureneb nahavähi oht.

- Kui kehal on suuremad sünnimärgid, tuleb need enne päevitamist kindlasti kinni katta. Solaariumitöötajal peaksid selleks puhuks sobivad plaastrid varuks olema.

- Kindlasti tuleb päevitamise ajal kanda kaitseprille ning mitmed arstid soovitavad katta ka rinnanibud. 

- Kui sa võtad antibeebipille, antibiootikume, hormoonasendusravimeid või muid taolisi preparaate, tuleks sul arvestada sellega, et päevitus ei pruugi tekkida ühtlaselt. Nimelt omavad kõik need ravimid kõrvalmõjusid ja üheks selleks on naha ebaühtlane päevitumine.


Allikas: huffingtonpost.com