Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLISED ON SAARA KADAKU ILUKIIKSUD ja mida ta oma välimusega iial ei teeks?

„Kui keegi ütleb, et sa oled ilus inimene ja ta ei mõtle ainult välimust, toob see naeratuse näole,” ütleb särav näitlejanna Saara Kadak (28). Kohe saame teada, millised on Saara „ilukiiksud” ja mida ta oma välimusega iial ei teeks!

Mida tähendab sinu jaoks ilu?

Ilu üleüldiselt on väga lai ja isiklik mõiste. Kui me räägime inimesest ja tema väljanägemisest, siis minu jaoks on ilus inimene heatahtlik, positiivne, viisakas, puhas ja hoolitsetud.

Milline on parim ilunõuanne, mis sulle kunagi antud on?

Midagi konkreetset ei tulegi meelde… Ilmselt see, et less is more ja et oma nahal võiks nii palju kui võimalik kasutada seda, mida sa julgeksid ka suhu panna. Üritan palju kasutada looduslikke tooteid, näiteks shea- või mandliõli. Hea kombinatsioon on BonMerite ema ja lapse kehavõie, mis on 100% looduslik. Juuste turgutamiseks kasutan aeg-ajalt kookosõli.

Teed koostööd mitmete oma ala iluprofessionaalidega. Milliseid huvitavaid nippe oled neilt õppinud?

Eks professionaalidelt olengi meigi tegemise A&O kunagi selgeks saanud. Iga kord näen ka midagi huvitavat – kui palju on erinevaid võtteid, kuidas näiteks sirgendajatega lokke tehakse... Igal meistril on omad nipid. Samuti näiteks kasutavad osad ripsmekoolutajat ja neavad seda maapõhja, öeldes, et see teeb ripsmetesse koleda nurga sisse.

Millised on ilutooted, milleta sa hakkama ei saa?

Ma olen huulepliiatsite ja huulepulkade hull (naerab – toim). Neid on mul palju ja ilma huulte värvimiseta ei lähe peaaegu kunagi uksest välja. Minu naiselik kiiks, mis teha! Aga see ei tähenda, et huuled kogu aeg tumepunased peaksid olema, piisab ka õrnast, huule enda tooni värvist. See teeb näo kohe erksamaks ja säravamaks. Brändidest on mul vast kõige rohkem Make Up Store’i, Chaneli ja Kylie'i tooteid. Kõige lemmikum ongi läbi aastate Make up Store’i Merlot-tooni huulepliiats. Järgmised olulised asjad on ripsmekoolutaja ja ripsmetušš. Hetkel on mul juba mitmendat korda järjest soetatud Bourjois'i Volume Reveal tušš, mis mulle väga meeldib. Tootel endal on väike peeglike küljes, mis on väga mugav.

Ja siis kulmud: väga mõnus palett on mul praegu Profusion Cosmetic Define Brows. Kui on vaja pisut säravam välja näha, kasutan ka jumestustooteid. Viimase aja head leiud on Lancome'i Skin Feels Good, Bourjois'i Healthy Mix Serum, ArtDeco või MAC'i Margin põsepuna, Bourjois'i või Maybelline'i silmaaluse peitekreem ja silmameigist Nyx ja Urban Decay. Viimase lihvi annan Lily Lolo kontuurivate puudritega põsejoonele ja Mary Lou Manizeriga põsesarnale ja kulmu alla.

Kui palju end igapäevaselt meigid? Kas kosmeetikakott on alati sinu käekotis kaasas?

Kui pole kuskile väljaminekut, vaid kodune päev lapsega, siis üldiselt ei meigi, või värvin ainult natuke huuli ja ripsmeid. Erinevatest kottidest ja jopede taskutest võib kokku leida kindlasti posu huulevärve.

Mida sa iial oma välimusega ei teeks ehk mis on sinu ilutabu?

Ei teeks suuri liialt muutvaid iluoperatsioone. Ei värviks oma kulme suureks ja kandiliseks nagu Kardashianid. Ei teeks veidraid püsivärve. Ei teeks suuri tätoveeringuid.

Kui saaksid oma välimuse juures midagi muuta, mida sa muudaksid? Või on sinu juures midagi sellist, millega oled leppinud alles aastate jooksul?

Silmaoperatsioonile olen mõelnud, aga ei julge minna. Pidev läätsede kandmine väsitab ja prille ka ei taha kogu aeg kanda. Vahel mõtlen, et ka paar armi siin-seal võiks olemata olla, aga siis tõden jälle, et see on minu identiteedi ja elu osa ja kõik on okei.

Kuidas sa oma juuste eest hoolt kannad?

Ei tee midagi erilist. Hetkel kasutan Balmaini tooteid. Mõnikord harva lasen juuksuril veidi putitada, aga üldiselt teen kõik ise.

Kes on sinu iluiidolid? Milliseid naisi sa imetled?

Minu iluiidol on juba lapsest saati olnud minu ema. Mulle väga meeldis piiluda, kuidas ta enda eest hoolitses või end meikis. Mäletan siiani, kuidas ta kunagi noa mitteterava poole ja pöidla abil ripsmeid koolutas.

Milline on sinu signatuurparfüüm või hetke lemmik?

Paraku pole ma kuigi suur parfüümikasutaja. Mind väga häirib, kui keegi kasutab parfüümi üle, terve ruum on tema lõhna täis ja kui korra teda kallistad, siis tunned terve ülejäänud päeva endal tema lõhna. Aga mulle meeldib väga vanilje lõhn ja kõik, mis on natuke magusapoolne.

Kauneim kompliment, mille oled saanud?

Kui keegi ütleb, et sa oled ilus inimene ja ta ei mõtle ainult välimust, siis see toob naeratuse näole.

Millal tunned või oled tundunud end kõige ilusamana?

Siis, kui kallim imetledes vaatab või komplimendi ütleb. Ilusana tunnen end ka suviti, kui on ilus jume peal, juuksed armsalt pleekinud ja kui on puhkus ning muremõtteid ei ole.

Meenuta mõnd eriti hullumeelset või hirmutavat meiki või soengut, mis sulle tehtud on või mil on katsetatud mõnd eriti hullumeelset look’i, mis nüüd tagasi vaadates ehk fiaskona tundub.

Ei tulegi meelde väga hullumeelseid asju. Eks eksperimenteeritud on elu jooksul küll, juukseid nii- ja naapidi värvitud jne, aga miski pole väga fiasko olnud. Photoshoot’idel mulle väga ei meeldi, kui tehakse n-ö modellilik meik, à la oranž silmapliiats ja kiiksuga silmatoon või X-värvi huuled või midagi muud veidrat, mida modellid kannavad küll välja, aga minusugune mitte. Pigem on inetu.

Kas sul on mõni ebatraditsiooniline ilusaladus, mis töötab alati?

Ei ole midagi ebatraditsioonilist. Kõik on väga lihtne ja tavaline. Keep it simple, maga, joo vett, naera, puhka ja ära võta elu liiga tõsiselt. Eelkõige pean seda pidevalt endale meelde tuletama… (naerab – toim).

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar november-detsember 2018.