Reklaam sulgub sekundi pärast

MILLISEID VÕÕRKEELI Eesti staarid rääkida oskavad

Mida suurem on meie võõrkeelte pagas, seda avatum on meie jaoks terve maailm. Reisides on ilma võõrkeeleoskuseta väga raske hakkama saada ja kui sa oskad kohalikega nende rahvuskeeles rääkida, annab see sulle võimaluse õppida tundma uut ja põnevat kultuuri. Keeleteadmised rikastavad meid mitmel erineval moel!

Mida suurem on meie võõrkeeltepagas, seda avatum on meie jaoks terve maailm. Reisides on ilma võõrkeeleoskuseta väga raske hakkama saada ja kui sa oskad kohalikega nende rahvuskeeles rääkida, annab see sulle võimaluse õppida tundma uut ja põnevat kultuuri. Keeleteadmised rikastavad meid mitmel erineval moel!

Kuid milliseid võõrkeeli oskavad rääkida armastatud Eesti staarid? 

Glamuuritar Anu Saagim räägib ladusalt soome, inglise ja vene keelt ning vajadusel saab ta hakkama ka rootsi keelega! Kusjuures Anu puhul on põnev see, et kõik keeled peale vene keele on ta õppinud selgeks läbi praktika, mitte koolitunnis. Anu meenutab, et inglise keele õpetajaga olid tal väga kehvad suhted ja ta ei tahtnud sinna tundi kunagi minna. "Inglise keele õpetajal oli alati midagi negatiivset minu kohta öelda ja oli kohe näha, et ma lihtsalt ei meeldi talle. Olen isegi nüüd täiskasvanuna mõelnud, et kui seda õpetajat näen, siis küsin temalt, et miks ta minuga nii käitus. Kui ma teda kohtan, siis ehk küsingi," ütleb Anu.

Kuid vene keele õpetajate koha pealt on Anul vaid kiidusõnu! "Mul oli lausa mitu vene keele õpetajat ja nad olid vapustavad! Nad ei rääkinud üldse eesti keelt ja see tegi vene keele õppimise isegi tõhusamaks. Olen neile väga tänulik ja nad tõesti olid parimad õpetajad," kiidab Anu. 

Näitleja Karin Rask tõdeb, et tema saab ilusti hakkama kahe võõrkeelega ja nendeks on inglise ning vene keel. Ka muusikud Jaanus Saks ning Carl-Philip Madis räägivad heal tasemel inglise ja vene keelt, ent seda viimast pigem keskmisel kui heal tasemel.

Poliitik Andrei Korobeinik räägib ladusalt eesti, vene ja inglise keelt ning lisab veel, et tegelikult on ta ka itaalia keelt õppinud, kuid praktika puudumise tõttu on see tänaseks ununenud.

Jalgpallikohtunik Anni Rahula loetles meile ette aga lausa viis erinevat võõrkeelt - ladusalt räägib ta inglise keelt, veidi nõrgemal tasemel malta ja vene keelt, algtasemel saab Anni hakkama ka prantsuse ja rootsi keelega.

Restoranipidaja Beatrice, kelle emakeeleks on vene keel, räägib ladusalt kolme keelt - itaalia, inglise ja eesti keelt.  

Lauljatar Elisa Kolk tunnistab, et laulda oskab ta lausa 11 erinevas keeles! Rääkimise koha pealt saab ta ladusalt hakkama inglise ja vene keelega ning ka prantsuse keelt oskab Elisa väga heal tasemel rääkida. Vähemal määral oskab Elisa veel hispaania keelt.

Miss Madli Vilsar saab suurepäraselt hakkama inglise keelega, ent vene keeles ta väga rääkida ei julge. "Olen tegelikult vene keelt õppinud küll, lausa kaheksa aastat, aga mul pole kunagi olnud võimalust seda praktiseerida. Saan üldjuhul aru, kui vene keeles räägitakse ja natuke oskan vastu ka rääkida, aga seda tõesti vähesel määral," tõdeb Madli ja lisab: "prantsuse keeles oskan viisakusi vahetada ja ennast esitleda ning saksa keeles saan elementaarsetel teemadel räägitud - oskan väiksemaid asju küsida ja vastata."

Kirjanik Epp Petrone oskab vabalt rääkida inglise ja vene keelt ning tuleb toime ka hispaania keeles. Lisaks on ta õppinud ja oskab algtasemel rääkida saksa, leedu ja soome keelt ning vähesel määral ka prantsuse, itaalia ja rootsi keelt.