Reklaam sulgub sekundi pärast

MINU ILUSA KEHA 5 SALADUST: Kristiin Heleen Uuemõis

Kristiin Heleen Uuemõis armastab sportlikku eluviisi ning tegeleb bikiinifitnessiga juba mitmendat aastat. Kui lapsepõlves toitus Kristiin peamiselt magusast, siis nüüdseks on ta endale selgeks teinud tervisliku ja täisväärtusliku toitumise põhitõed ning oskab neid ka eesmärgipäraselt ellu rakendada.

Kristiin Heleen jagab Buduaari lugejatega oma ilusa keha 5 saladust:

1.  Planeeritud toitumine

Lapsena elasin peaaegu et ainult magusast. Nüüd täiskasvanuna püüan toituda teadlikumalt, et päevases menüüs oleksid esindatud enam-vähem kõik toidugrupid. Magusat ma enam päev läbi näost sisse ei aja, aga kui tuleb šokolaadi isu, siis seda endale ei keela. Nüüdsest lihtsalt mõistuse piires.

2. Regulaarne treening

Tugevad jõusaalitreeningud 34 korda nädalas on täielikuks teraapiaks pärast tööpäeva. Isegi kui olen vaimselt väsinud ja trenni on raske minna, siis juba trennisaalis tunnen, et olen õiges kohas. Kuna pean treeningpäevikut, saan iga nädal püstitada uued eesmärgid, mis omakorda parandab tulemusi ja muudab treeningu jätkusuutlikumaks.

3. Uni!

Üks hullemaid asju on minu jaoks magamatus, mida aeg-ajalt ikka juhtub. Sellega kaasnevad peavalu ja üldine närvilisus, mis muudab igapäeva tegevused ülejõu käivaks. Üritan igapäevaselt magada 78 tundi, siis on tuju hea, puudub meeletu söögiisu ja trennis on jõudu pingtada. Kindlasti on piisav regulaarne ööuni tähtis üldise tervise ja immuunsüsteemi seisukohalt. Kui organism on pidevas stressis ja unevaeguses, siis ühel hetkel ta lihtsalt annab alla ja tulemuseks võivadki olla erinevad viirus- ja külmetushaigused.

4. Enesemonitooring ehk eneseseire ehk enda käitumise ja emotsioonide jälgimine ja kontrollimine

Üritan jälgida ja tunnetada oma keha. Kui olen mingil põhjusel mõni päev väga näljane ja tunnen energiapuudust, siis lubangi endale kõrgemat kaloraaži ja söön täpselt seda, mille järgi parasjagu isutab. On olnud ka olukordi, kus tunnen, et enesetunne on kehv ja sellegipoolest olen trenni läinud, mille tulemusel olen hoopis jäänud nõrgemaks, või koguni haigeks jäänud. Sellised kogemused on head  need õpetavadki oma keha paremini tunnetama.

5. Järjepidevus!

Eelnevad punktid toimivad vaid siis, kui järgida neid järjekindlalt. Ja nii lihtne see ongi!