Reklaam sulgub sekundi pärast

MINU ILUSA KEHA 5 SALADUST: Maris Varblane

Maris Varblane on imekaunis noor naine, kes paari kuuga saavutas kadestamisväärse vormi. Tõsi küll, ülekilosid tal ei olnud, küll aga soovis naine kasvatada lihasmassi seda rasvaprotsendi arvelt. Mitte ükski asi ei juhtu aga niisama  oma eesmärkide nimel tuleb vaeva näha ja enda vastu aus olla.

Allpool on Marise ilusa keha viis saladust, mis ehk aitavadki sinulgi motivatsiooni leida:

1. Pane paika enda eesmärgid.

Minu eesmärgiks oli kasvatada lihasmassi ja seda rasvaprotsendi arvelt.

2. Ole enda vastu aus.

Tulemused ei tule nädalaga, ega ka kuuga, püsivate tulemuste jaoks on vaja kannatust, järjepidavust ja kindlasti ka mõningast eneseületust. Motivatsioonikriise tuleb ette ka kõige sihikindlamatel treenijatel. Aga sa oled tegelikult tugevam kui sa seda ise arvad!

3. Olen 100% nõus väitega, et 70% sinu vormist mõjutab toitumisharjumus, 30% trenn.

Sa võid olla kõige tublim ja pühendunum treenija, ent kui sa seda aga täisväärtusliku toidusedeliga ei toeta, läheb suurem osa pingutustest luhta. Kui sa ei suuda ise leida motivatsiooni, ega oska kuskilt peale hakata, soovitan kindlasti pöörduda eratreeneri poole, kes esimesed juhised kätte annab. Seda tegin ka mina.

4. Alusta oma päeva korraliku hommikusöögiga.

Minu jaoks ei ole paremat hommikusööki kui seda on kaerahelbepuder marjade ja võiga. Vahepalaks eelista saiakese asemel puuvilja, pähkleid jne. Kui sa aga ei ole üldse pudrusõber, sobib hästi ka omlett, täisteraleivast võileib jms.

5. Ära piira ennast üleliia, poolda ka nii-öelda patupäevi!

Ehkki minul endal oli alguses lihtsam kogu suhkur menüüst välja jätta mõneks ajaks, et keha harjuks. Nüüd, kui oskan magusaisu rahuldada ka tervislikemate alternatiividega ja šokolaadile on palju lihtsam "ei" öelda, luban seda endale aeg-ajalt. Siinkohal ole jällegi enda vastu aus, seda just koguste ja tarbimistiheduse mõttes. Minu jaoks oli täielik silmade avaja hetk, kui sisestasin oma tavapärase toitumisharjumuse myfitnesspal äpis. Kõik süütuna näivad ampsud päeva peale siit ja sealt summeerusid õhtuks väga suureks numbriks tarbitud kalorite näol. Ja suuremalt jaolt olid need süsivesikud millestki "magusast"...