Reklaam sulgub sekundi pärast

MINU ÕNNELIKU SUHTE SALADUS: Mona

21-aastane Mona tutvus oma üheksa aastat vanema elukaaslasega 2014. aasta kevadel ning ühise katuse all on paar nüüdseks elanud neli aastat. Mona sõnab, et neil on suhtes esinenud nii tõuse kui ka mõõnasid, kuid nendest paar kõige rohkem just õppinud ongi. Paaril on ühine kodu, kaks kassi ning sellel aastal lisandub perre ka väike beebi. 

Mona ja tema elukaaslane tutvusid läbi Facebooki, kus nad tuttavate piltide all teineteisele naljakate kommentaaridega silma jäid. "Meil sujus jutt koheselt ja leidsime ühise keele. Mõni kuu hiljem murdsin ma klubis oma jalaluu ning palusin tuttavatel mind traumapunkti transportida. Ainukeseks kaineks osutus just sama mees, kes olevat nendega samal peol olnud. Nad tulid minu juurde klubisse, et mind emosse viia, kuid kui ma nägin teda, kadus mu jalavalu ning kutsusin ta tantsima. Uskumatu mida armumine teha võib ning tantsisime mitu tundi kuni jalg lõpuks uuesti tunda andis ning lõpetasime siiski traumapunktis," meenutab Mona heldimusega. 

Naine sai endale kipsi ning mees viis ta süles tuttava juurde, kus nad terve öö varajaste hommikutundideni vestlesid. Ärgates oli mees niivõrd hoolitsev, et tõi Monale kosutavat jäätist ning kakaod ning peale seda hakkasid nad igapäevaselt koos midagi ette võtma. "Ta viis mind piknikutele ja kohtadesse (süles) kus ma varem käinud polnud ning võlus mind iga päevaga aina rohkem ja rohkem. Mäletan siiani neid liblikaid kõhus, mida esimest korda elus tundsin. Algselt kartsin meie vanusevahe pärast, teades vanemaid mehi, aga sisetunne ütles, et proovi ning anna talle võimalus. Peagi otsustasime suhtesse minna ning nüüd kus saab meil kohe täis imelised 5 aastat, tunnen ma siiani neid liblikaid oma kõhus ning oleksin igapäev justkui uuesti armunud," sõnab naine. 

Mida peab Mona oma tugeva liidu saladuseks?

1. Usaldus.

Tuleb usaldada ning mitte liigselt olla armukade. Pean vajalikuks näidata välja hoolivust ning tundeid. Usume, et kui suhtes olla üdini aus ning mitte salatseda, siis usaldus hoiab suhte tugevana.

2. Ole sina ise.

Ei tohi tunda teineteise ees piinlikust enda olemise kui ka tegude pärast. Näiteks haigused, rumalad naljad/omad kiiksud, välimus jms.

3. Austus.

Tuleb austada teineteise perekonda, sõpru ning üksteist. Tuleb kiita ja toetada teineteise tegusid.

4. Rääkimine.

Kohe kui miski häirib, tuleb teineteisega sellest rääkida, et hiljem vältida suuremat tüli.

5. Kuulamine.

Tähtis on teineteise kuulamine ning vajadusel ka nõu andmine.

6. Tunnete näitamine.

Kindlasti kõige olulisemaks peame oma tunnete välja näitamist nii tegude kui ka sõnadega.