Reklaam sulgub sekundi pärast

MIS JUHTUB, kui päevas 4 muna süüa?

Muna tervislikkusest on räägitud ammu ning eelkõige soovitatakse süüa just munavalget, sest see sisaldab väga vähe kaloreid, annab palju valku, täidab kõhtu ning aitab ühtlasi ka kaalust alla võtta. Ka munakollane on tegelikult igati kasulik ning kokkuvõttes võiks iga päev lausa mitu muna nahka pista.

Siiski on olnud juttu ka sellest, et muna söömisega tasuks piiri pidada  kes kardab, et see mõjub halvasti kolesterooli tasemele, kes aga usub hoopis, et kõht läheb kinni, kui liiga palju muna süüa.

Kuidas siis tegelikult lood on? Mis juhtub, kui päevas näiteks neli muna süüa?

Muna sisaldab suures koguses valku ja täidab korralikult kõhtu. Süües muna saavad lihased sõna otseses mõttes ehitusmaterjali ning et kaloreid on munas vähe, muutub ka rasvapõletus organismis tõhusamaks.

Kusjuures kas teadsid, et munas leiduv valk on organismi jaoks kõige kergemini omastatav valk? Nii see tõepoolest on  näiteks suudab inimese keha munast valku paremini omastada kui lihast, kalast ja piimatoodetest.

Lisaks aitab muna söömine vähendada põletike tekkimist kehas ja tänu sellele kaitseb muna söömine meid südamehaiguste eest.

Muna sisaldab ka D-vitamiini, mis aitab luustikku tugevdada.

Neli muna päevas teeb inimese organismile üksnes head, küll aga tasuks silma peal hoida ka sellel, mida sa lisaks munale sööd. Päevane menüü peaks olema tasakaalustatud ning sisaldama õiges koguses häid rasvu, aeglaselt imenduvaid süsivesikuid ning valkusid.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et kui sa sööd neli muna päevas, siis midagi halba ei juhtu, kuid teine asi on, kas sa tõepoolest tahad nii palju mune süüa?

Allikas: Health