Reklaam sulgub sekundi pärast

MIS JUHTUB SINU näoga, kui sa seda enam ei pese?

Meid on juba väikesest peale õpetatud, et nägu tuleb pesta nii hommikul kui ka õhtul. Hiljuti on erinevates ajakirjades räägitud aga näo liigse pesemise kohta ning, et kui seda liiga tugevate ainetega pesta, võib näonähk veelgi rohkem ärrituda. Samuti on arutletud selle üle, et kas nägu peaks pesema vaid kord päevas. Seepeale tekib aga küsimus, kas nägu on siis üldse pesta vaja? Mis juhtub, kui seda ei tee?

Vähesed on seda nõus proovima ning seetõttu pöördus ajakiri Allure eksperdi poole. Dermatoloog Soren White on seda meelt, et näo mitte pesemine sõltub nahatüübist. Tõenäoliselt muutuvad nahaprobleemid siiski hullemaks. Rasvasele nahale tekib rohkem punne ning kuiv ihu muutub veelgi kuivemaks. 

Kui nägu ei pesta üldse või seda puhastatakse hoolimatult, koguneb näole meiki, mustust, rasva, tolmu, saasteaineid, higi ja surnud naharakke. Samuti nõrgendab mustusekiht nahahooldustoodete mõju. 

Dermatoloog Soren White märkis, et naha pesemine pole ilmtingimata vajalik enne, kui sinna on tõepoolest mustust kogunenud. Ka on ta seda meelt, et kuivale nahale täiesti piisab, kui seda vaid veega kergelt loputada. Kui puhastusvahendid ei eemalda nahalt näo looduslikku rasva, säilib nimelt näo niiskusetasakaal. 

Teistel nahatüüpidel sõltub pesemise sagedus sellest, kui kiiresti nägu rasvaseks ja määrdunuks muutub. Kaks korda päevas näo pesemine on dermatoloogi sõnul siiski maksimum.