Reklaam sulgub sekundi pärast

Mis on veregrupi dieet?

Veregrupi dieedi mõtles välja Peter D'Adamo, kes ütles, et inimese veregrupp määrab ära need toidud, mida ta süüa tohib ja mida ei tohi. Igal veregrupil on ka toidud, millest kindlasti hoiduda tuleks.  Kui järgite oma veregrupi jaoks ettenähtud menüüd, kahandate ka riski haigestuda sellele veregrupile iseloomulikkudesse haigustesse.

[email protected]

Veregrupi dieedi mõtles välja Peter D'Adamo, kes ütles, et inimese veregrupp määrab ära need toidud, mida ta süüa tohib ja mida ei tohi. Igal veregrupil on ka toidud, millest kindlasti hoiduda tuleks.  Kui järgite oma veregrupi jaoks ettenähtud menüüd, kahandate ka riski haigestuda sellele veregrupile iseloomulikkudesse haigustesse. Paljud on öelnud, et veregrupidieet on üks järjekordne udujutt. Need, kes seda aga katsetanud on, võivad omast käest öelda, et dieet toimib tõepoolest. Milles siis veregrupi dieet täpsemalt seisneb?


A-grupp: A veregrupiga inimesed peaksid sööma enamasti juur- ja puuvilju.  Neil on paksem veri kui teistel veretüüpidel, neil on ka nõrgem immuunsüsteem. Ei tohiks liialdada piimatoodete, liha ja loomarasvaga. Võimaluse korral viimastest üldse hoiduda. A veregrupiga inimestel on suur rist haigestuda südamehaigustesse, vähki ja suhkruhaigusesse. A veregrupiga inimesed on tegelikult kõik sündinud taimetoitlasteks, enamus neist aga ei tea seda.

B grupp: B veregrupiga inimesed peaksid sööma nii juur- kui ka puuvilju, samuti teravilja, kala, piimatooteid ja liha. Kindlasti tuleks hoiduda kanalihast.

AB grupp: AB veregrupiga inimesed peaksid end hoidma enamasti juurviljadieedil. Harva võib lubada ka liha ja kala ning piimatooteid. Kanalihast peaks samuti hoiduma nagu ka B veregrupiga inimesed.

O grupp: O veregrupiga inimesed peaksid sööma kõrge proteiinisisaldusega sööke. Sinna hulka kuulub ka punane liha. Süüa tuleks ka ohtralt juur- ja puuvilju. Limiteerima peaks teraviljatooteid. Ei tohiks süüa maisi, pähkleid ja piimatooteid. O veregrupiga inimesi ähvardavad tihti probleemid mao ülehappelisusega.