MIS VAHE on Bircheri ja tavalisel müslil?
pilt: Shutterstock

Paljude jaoks jääb kindlasti arusaamatuks, mis vahe on tavalisel müslil ja Bircheri müslil? Mõlemad koosnevad põhiliselt kaerahelvestest ning lisandina on kasutatud kuivatatud marju, pähkleid, seemneid ja teatud määral ka maitseaineid. Tegelikult on erinevus täiesti olemas ja üsnagi põnev!

Nimelt selgub, et Bircheri müsli valmistamisel leotatakse kaerahelbeid eelnevalt happelises keskkonnas  seda selleks, et fütiinhappe sisaldust alla viia. Nimelt sisaldavad teraviljad fütiinhapet, mille rohke tarbimine viib organismist välja olulised mineraalained nagu näiteks kaltsium, raud ja magneesium. 

Kui aga teravilja töödelda happelises keskkonnas, siis langeb fütiinhappe tase ja ühtlasi muutub teravili organismile kergemini seeditavaks. Seega Bircheri müsli on tavamüslist kergemini seeditav ning ühtlasi ei mõjuta selle söömine mineraalainete tasakaalu organismis.

Lisaks on Bircheri müslil kergelt hapukas maitse, mis tuleneb leotamise protsessist. Enamasti leotatakse kaerahelbeid sidruni- või õunamahla abil.

Allikas: webmd