Reklaam sulgub sekundi pärast

Miss Estonia Madli Vilsar naudib elu Hollandis

Noor ja kaunis Miss Estonia 2011 Madli Vilsar, kes käis Eestit ka Brasiilias toimunud Miss Universumi konkursil esindamas, pühkis mõne kuu eest jalgadelt Eestimaa tolmu ja sõitis Prantsumaale. Nüüdseks elab Madli Hollandis, Den Haag'i nimelises linnas ja alustab peagi ka õppetööd Erasmuse õppeprogrammi raames. Buduaar rääkis Madliga sellest, kuidas möödus tema suvi Prantsusmaal ja millistest huvitavatest üritustest ta Hollandis osa võtnud on. 

Noor ja kaunis Miss Estonia 2011 Madli Vilsar, kes käis Eestit ka Brasiilias toimunud Miss Universumi konkursil esindamas, pühkis mõne kuu eest jalgadelt Eestimaa tolmu ja sõitis Prantsumaale. Nüüdseks elab Madli Hollandis Den Haag'i nimelises linnas ja alustab peagi ka õppetööd Erasmuse õppeprogrammi raames. Buduaar rääkis Madliga sellest, kuidas möödus tema suvi Prantsusmaal ja millistest huvitavatest üritustest ta Hollandis osa võtnud on. 

Algul, kui Madli Hollandisse lendas, polnud tal õrna aimugi, kus ta elama hakkab ja kuidas üldse ainsa eestlasena seal hakkama saab. "Praeguseks olen juba paar kuud Eestist ära olnud ja hetkel elan Hollandis Den Haagis. Kuigi kõik teavad pealinnana Amsterdami, siis mitteametlikuks pealinnaks on Den Haag, kuna siin on nii kuninganna ja valitsusasutused kui ka kriminaalkohus. Alguses oli päris keeruline tulla üksinda võõrasse linna, kus kedagi ei tunne ja puudub internett. Saabudes ei olnud veel päris kindel, kus ma elamagi hakkan, aga kõik laabus nagu imeväel ja hetkel naudin siinset elu täiel rinnal," räägib Madli, et kohanemisraskusi tal polnud.

Nii Prantsusmaal kui ka Hollandis on Madlil õnnestunud külastada mitmeid erinevaid piirkondi, käia kõikvõimalikel ekskursioonidel, mis neile Erasmuse programmi raames ette nähtud on. Kuigi Madli õppegrupis on 40 erirahvusest õpilasi, suhtleb ta ise pigem ameeriklaste ja brittidega. "Suve veetsin Pranstusmaal, avastades Pariisi ja Champagne' piirkonda. Sai käidud nii Versailles's kui ka Disneylandis. Nüüdseks olen juba tükk aega Hollandis. Kuna ma olen Erasmuse õppeprogrammiga siin riigis, siis meile on organiseeritud palju spetisaalseid üritusi. Oleme käinud nii Rotterdamis kui ka mitmes teises lähedal asuvas linnas eksursioonil. Võtsime osa muuseumiööst ja paljudest taolistest kultuurilistest ettevõtmistest. Muidugi on selles programmis palju sotsialiseerumisüritusi ja pidusid, mis on alati mingi kindla teemaga. Mina üldiselt suhtlen ameeriklaste ja brittidega just keele pärast, sest üldiselt kipub see ikka nii olema, et ühte keelt rääkivad inimesed hoiavad igapäevaselt rohkem kokku, ehk hispaanlased räägivad omavahel hispaania keeles ja prantslased prantsuse keeles," on Madli sõnul juba praeguseks tekkinud teatud grupid, kes omavahel tihedamini suhtlevad ja kokku hoiavad. "Ja kuna ma olen ainuke eestlane, siis inglise keel on ainuke võimalik suhtluskeel. Sellegipoolest kõige huvitavam osa ongi nii paljude eri rahvustega koos õppima hakkamine – umbes 40 erinevat rahvust, juba praeguseks olen õppinud palju erinevate kultuuride kohta," ütleb Madli.

Et Hollandis on peamiseks liiklusvahendiks ratas, otustas ka Madli endale ühe soetada, et uute sõpradega vabal ajal mööda linna ringi seigelda ja ümbrusega tutvuda. Sügisvaheajal plaanib Madli aga uute tuttavatega Eestit külastada ja neile siinset elu näidata. "Siin riigis on põhiline transpordivahend jalgratas, seega ostsin minagi endale selle ja kavatseme nüüd rohkem siin ringi seigelda oma uute sõpradega. Lisaks ootab meid veel ees paadireis Den Haagi jõgedel. Kuna minu uued tuttavad on nii vaimustuses Eestist - näitasin neile ka internetis olevat tutvustavat lühifilmi, siis sügisvaheajal on meil plaanis Eestit ka külastada. Samuti hakkavad peagi pihta koolitunnid. Minu koolis on hästi palju praktilist tööd ja samuti ka erinevaid õppereise asutustesse, kus me saame näha, kuidas meie õpitavaid aineid reaalses elus kasutatakse. Kui lugejatest kellelgi tekib taoline võimalus minna stipendiumiga õppima, kasvõi lühikeseks ajaks, siis kindlasti soovitan," õhutab Madli kõiki, kel vähegi võimalust, välismaale õppima minna.

Buduaar.ee