Reklaam sulgub sekundi pärast

MITTE KEEGI EI õpeta armastama last, kes polnud planeeritud

Planeerimata laps võib olla küll õnnelik asi, kuid ootamatu elumuudatusega harjumine võtab aega. Seetõttu ei tasuks näidata näpuga ning süüdistada, kui tulevane lapsevanem tunneb kahetisi tundeid - kord puhast rõõmu ja siis valab kurbi pisaraid, mõistes, et tema elu muutub igaveseks, vahendab ajakiri People. 

Milline on see mulje, mida endast tavaliselt teistele inimestele jätta soovime? Millist poolt endast näitame? Et laps oli planeeritud ja oodatud ning kui rasedustest kahte triipu näitas, valdas meid siiras rõõm, ekstaas, õnnetunne...? Ilus muinasjutt, kuid reaalne elu kipub tihtipeale hoopis muud olema. 

Virtuaaldoulana töötav Olivyah Bowens avaldas hiljuti sotsiaalmeedias postituse, kus ta käsitles vastakaid tundeid, mida lapsevanemaks saamine inimestes tekitab. "Mitte keegi ei õpeta sind armastama last, kes polnud planeeritud. Mitte keegi ei õpeta sind, kuidas tulle toime tunnetega, kui armastad last, kelle saabumise üle sa õnnelik ei olnud. Kõik see on tunduvalt keerulisem olukorras, kui laps jonnib või oled emotsionaalselt väsinud," kirjutas ta. 

"Tõde on see, et ma ei tahaks iga päev ema olla. Ma ei naudi tunnet, et miskit takistab mind mu unelmate saavutamises. Ma ei taha olla väsinud. Aga samas ma tean, et see väike tüdruk on õpetanud mind silmitsi seisma asjadega, mille olemasolust ma lapsetu inimesena isegi ei teadnud," lisas Bowens. 

Nagu arvata oligi tõi aus postitus kaasa nii poolehoidjaid kui ka vihkajaid. 

"Ma ei osanud aimatagi, kui palju negatiivset kriitikat ma osaks saan. Kahte sorti kommentaarid ajasid mind kõige rohkem närvi. Ühes vihjati, et ma olen üksikema ja seetõttu kibestunud, kuid see pole tõsi. Mul on väga armastav partner ja ma ei taha, et tema rolli valesti mõistetakse. Teistes väidetakse, et olen halb ema ja ei armasta oma last. Need tegid haiget ja olid üleliigsed. Ma ei öelnud kunagi, et ma ei armasta oma last, vaid rääkisin armastamise keerukusest. Armastus ei ole ainult tunne, vaid ka teod," selgitas naine oma sotsiaalmeedias avaldatud kirjutist.