Reklaam sulgub sekundi pärast

MM-ilt neljanda koha toonud tantsijad Madis Abel ning Lauren Juhanson treenivad kuni 6 tundi päevas

Oktoobris toimusid Moldovas Chisinau maailmameistrivõistlused standardtantsudes juunior 2 vanuseklassis. Eestit esindanud võistluspaar Madis Abel ning Lauren Juhanson tantsuklubist Leevi jõudis finaali, kus saavutasid tubli neljanda koha. 
Kui palju peab treeningutele pühenduma, et jõuda tippu? Kui lihtne on leida õige tantsupartner? Buduaari küsimustele vastab võistlustantsija Lauren Juhanson. 

Oktoobris toimusid Moldovas Chisinau maailmameistrivõistlused standardtant-sudes juunior 2 vanuseklassis. Eestit esindanud võistluspaar Madis Abel ning Lauren Juhanson tantsuklubist Leevi jõudis finaali, kus saavutas tubli neljanda koha.
Kui palju peab treeningutele pühen-duma, et jõuda tippu? Kui lihtne on leida õige tantsupartner? Buduaari küsimustele vastab võistlustantsija Lauren Juhanson.


Kaua oled võistlustantsuga tegelenud?
Kuueaastaselt alustasin tantsustuudios DanceAct bylatino treeningutega, kuid tänu tuttavate soovitusele avastasin peagi võistlustantsu. Seega, võistlustantsuga olen tegelenud pea kaheksa aastat.

Millised on sinu suurimad saavutused?
Olen kahekordne Eesti meister standardtantsudes, lasteklassis ja juunior 2 vanuserühmas. Maailma suurimatel rahvusvahelistel tantsuvõistlustel nagu German Open Championships, Blackpool Junior Dance Festival, International Championships, Tallinn Open Cup ja Põhjamaade Meistrikad 2010 olen olnud finalist juunior 2 vanuserühmas. Viimane saavutus on World Championship 2011 Junior II standardtantsude IV koht.

Järgmisena toimub 27.-28. novembril Saku Suurhallis maailma karikavõistluste etapp võistlustantsus, kuhu ootame teid kõiki meile pöialt hoidma!
 
Millises tantsukubis/koolis treenite ning kes on treener?
Olen tantsinud erinevates Tallinna tantsukoolides, kuid pean parimaks siiski Leevi tantsuklubi. Meie peatreeneriks on Aleksander Makarov ning lisaks on klubis veel palju teisi väga häid treenereid.
Kuna viibime klubis üpris suure osa oma ajast, siis treeningkaaslastega oleme juba nagu üks suur pere. Suhtleme aktiivselt ka väljaspool treeninguid ning teeme klubisiseselt ühiseid üritusi.
Lisaks on meile avanenud võimalusi treenida ka välistreenerite käe all. Oleme käinud treenigutel Soomes, Itaalias, Saksamaal ning Inglismaal.
 
Kui lihtne on leida õiget tantsupartnerit?
Väga raske. Mul on olnud eelnevalt viis tantsupartnerit, seega praegune tantsupartner on juba kuues. Madisega sobisime koheselt, kuna meil on mõlemal väga suur tahtejõud ning meid liidavad ühised eesmärgid.

Milline on teie tavapärane treeningplaan?
Treenime igal tööpäeval 2-3 tundi, laupäev on puhkepäev ning pühapäeval jälle treeningud. Enne tähtsaid võistlusi treeningute maht tõuseb poole võrra.
 
Mitu võistluskleiti on ehteks sinu kapis?
Hetkel on kokku 6 kleiti, nendest 2 ladina- ning 4 standardtantsude kleiti. Kleidid saan tellida oma koduklubist, kuna meie tiimis on väga hea võistlustantsukleitide õmbleja Eve End. Kahjuks enne igat võistlust uut kleiti lubada ei saa, kuna nende hinnad on väga kõrged.
 
Millised iluprotseduurid peab tegema enne võistlusi?
Ettevalmistused algavad juba võistluste eelneval õhtul keha pruunistamisega. Hommikused ettevalmistused võtavad aega umbes paar tundi, kuna tuleb teha korralik võistlussoeng ning meik. Tänu kogemustele saan meigi tegemisega suurepäraselt ikka ise hakkama, kuid soengute tegemisel abistab mind kas treener või ema. Kuna soeng peab olema väga tugevalt fikseeritud ning silmatorkavalt läikima, siis selleks kulub tavaliselt 1 pudel geeli ning pool pudelit lakki.
 
Kes on sinu suurim toetaja?

Ma ei oleks nii kaugele jõudnud ilma pere toetuseta. Tänu oma emale, kes on vaieldamatult minu suurim fänn, olen saanud edasiviivat jõudu ka rasketel hetkedel. Siinkohal soovin teda südamest tänada!
 
Kuhu sooviksid jõuda?

Kõige tippu ja olla parim! :)


 
Buduaar soovib noortele võistlejatele edu ning hoiab nende tegemistel ka edaspidi silma peal!


Buduaar.ee

[gallery ids="1844583,1844588,1844595,1844600,1844607,1844614,1844621,1844626"]