Reklaam sulgub sekundi pärast

Moedisaineri Marilin Sikkali kleidid on Eesti prominentide seas kõrgelt tunnustatud

Marilin Sikkal on Tallinnast Nõmmelt pärit noor ja andekas Eesti moedisainer, kes viimased kolm aastat on tegelenud oma loodud kaubamärgi MARI juhtimisega. Eelmisel suvel tellis ka proua Evelin Ilves koos kõigi teiste presidendikantselei naistega oma tantsupeokleidid just Marilini käest. Nüüd aga on moelooja valmis saanud uue kleidikollektsiooniga "Painter", mida iseloomustavad hoopis siid ning kaunid säravad värvid.

Täiskollektsiooni "Painter" esmaesitlus toimub juba sel reedel, 13. aprillil restoran/lounge´is Number 9, mil leiab taaskord aset Buduaar Fashion Night.

Marilin Sikkal on Tallinnast Nõmmelt pärit noor ja andekas Eesti moedisainer, kes viimased kolm aastat on tegelenud enda loodud kaubamärgi MARI juhtimisega. Eelmisel suvel tellis ka proua Evelin Ilves koos kõigi teiste presidendikantselei naistega oma tantsupeokleidid just Marilini käest. Buduaarile räägib moelooja, et nüüd on ta valmis saanud uue kleidikollektsiooniga "Painter", mida iseloomustavad hoopis siid ning kaunid säravad värvid.

Täiskollektsiooni "Painter" esmaesitlus toimub juba sel reedel, 13. aprillil restoran/lounge´is Number 9, mil leiab taaskord aset Buduaar Fashion Night.


Marilin, palun räägi pisut endast.

Olen elupõline tallinnlane ja kolmandat põlve nõmmekas. Olles üles kasvanud Nõmme metsade vahel, pean end pigem looduslapseks kui linnalapseks. Peale keskkooli suundusin EBS´i, kus omandasin kõrghariduse ettevõtluse alal, ja viimased kolm aastat olengi tegelenud MARI nimelise kaubamärgi juhtimisega. Kummalisel kombel ei oskagi öelda, millal tekkis huvi moe vastu, pigem tekkis vajadus hakata disainima funktsionaalseid riideid, millel oleks mitu erinevat kandmisvõimalust, mis oleksid valmistatud naturaalsest nahasõbralikust materjalist ning mis tooksid esile kandja isikupära, jäämata samas jalgu kiirmoele. Tänu sellele, et esimene mudel, mis üldse disainisin, oli kohe väga edukas, on kõik need kolm aastat, mil rõivadisainiga tegelenud olen, olnud äärmiselt töised. Alles nüüd tunnen, et on aega ka midagi täiesti uut luua, näiteks said sel kevadel valmis ka meeste–poiste mudelid.


Keskendusid varem etnograafiliste, linasest materjalist riiete disainile, nüüd tegid aga kannapöörde. Räägi palun oma uuest kollektsioonist.

Leidsin, et käes on aeg välja tuua oma loomingu teine pool, kõik hetkemoega ning emotsioonidega kaasnev. Inspiratsiooni sain unistades, reisides, puhates, looduses olles – ühesõnaga kõigest, mis mind ümbritseb. Minu kaubamärk MARI on läbinisti praktiline tüdruk, mina ise aga õrn, romantiline – olen tähemärgilt kaalud, ehk sealt ka see kahestumine. Minu uut kollektsiooni "Painter" võiks iseloomustada järgnevalt: naiselik, erksavärviline, värske, maaliline, suvine, romantiline. Kleitide õmblemisel olen kasutanud siidi.

Mida pead siiani oma suurimaks saavutuseks?

Kindlasti olin äärmiselt õnnelik, kui eelmisel aastal presidendikantselei naised eesotsas proua Evelin Ilvesega Naiste Tantsupeoks just MARI kleidid valisid, ning nagu hiljem selgus, ei valitud neid kleite vaid selleks tantsupeoks, vaid kogu suveks.

Marilin Sikkali täiskollektsiooni "Painter" esmaesitlus toimub juba sel reedel, 13. aprillil, mil leiab taaskord aset Buduaar Fashion Night.

Vaata allpool pilte Marilini uuest kollektsioonist "Painter"!

Karin Karu

[gallery ids="1928339,1928345,1928352"]