Reklaam sulgub sekundi pärast

Mustikad- selle hooaja kuumim kaup!

Mmm...mustikad, need maitsvad tumesinised marjad, mida me kõik isuga sööme. Mustikad on hooaja kuumim kaup! Nende müümisega on mitmes riigis purustatud juba rekordeid. Farmeritel on raskusi uute marjade kasvatamisega, sest nõudlus aina kasvab.
Miks on mustikad see suvi siis nii minev kaup? Võtmesõnaks on antioksüdandid.

[email protected]

Mmm...mustikad, need maitsvad tumesinised marjad, mida me kõik isuga sööme. Mustikad on hooaja kuumim kaup! Nende müümisega on mitmes riigis purustatud juba rekordeid. Farmeritel on raskusi uute marjade kasvatamisega, sest nõudlus aina kasvab. Miks on mustikad see suvi siis nii minev kaup? Võtmesõnaks on antioksüdandid.

Mustikad sisaldavad rohkem haiguste vastu võitlemiseks vajaminevaid antioksüdante kui enamus juur- ja puuvilju. Neil on isegi brokolist rohkem antioksüdante. Mustikad on väga magusad, aga tegelikult on nad väga kalorivaesed ja paljud inimesed, kes soovivad kaalust alla võtta, toovad enda menüüsse sisse just mustikad.

- Mustikad on head vananeva naha ja nakkushaiguste vastu.
- Mustikad on oma antioksüdantide poolest kolmandal kohal 40 juur- ja puuvilja seas tehtud katses.
- Mustikate abil saab langetada kolesterooli taset.
- Samuti on nad head seedehäirete puhul. Loomulikult ei tasuks nendega liialdada, vastsel juhul võib tulemuseks olla hoopis kõhulahtisus.
- Mutikad sobivad vähi ennetamiseks.
- Mustikates olevad ained aitavad ära hoida südameatakke.

Kuidas mustikaid hoida ja säilitada?

Kui oled ostnud endale mustikaid, siis enne nende külmikusse või sügavkülma panemist eemalda mustikate seast puruks läinud marjad ja muu sodi. Nii ei lähe ka teised marjad halvaks. Sügavkülmutamiseks mõeldud marju ei tohi enne külmikusse panemist pesta. Kui teete midagi külmutatud marjadest, laske neil enne toatemperatuuril natuke sulada. Kui panete marju koogi sisse, puistage  nad enne taignasse panemist õrnalt jahuga üle, nii ei vaju marjad küpsetusplaadi põhja.

ühes tassis mustikates sisaldub:

Kaloreid 81
Proteiini (g) 1
Rasva (g) 0.6
Kolesterooli (mg) 0

Mida saab mustikatest teha?

Sööge neid niisama või lisage juurde piima ja nautige neid siis. Või tehke hoopis mustikatest kook!

Mustikakook 

250g võid
100g suhkrut
1 muna
100g rõõskkoort või piima
600g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Katteks:
2 pakki (200g)hapukoort
2 muna
1,5 klaasi mustikaid
0,5 klaasi suhkrut
Sega munad hapukoorega ja siis vala kate koogipõhjale ning raputa peale mustikaid ja suhkrut. Küpseta 200 kraadi juures pool tundi.