NÄDALALÕPU RETSEPT: hõrgult paneeritud kananagitsad
pilt: Shutterstock

Nädalavahetusel ei tahaks keegi köögis pikalt toimetada ja seda eriti veel siis, kui ilmad on suviselt soojad ja päikeselised. Kui aga kõht on tühi, siis tasub eelistada lihtsaid retsepte ning valmistada seda, mis sobib ka järgmisel päeval söömiseks. Hõrgult paneeritud kananagitsad sobivad suveõhtusse lausa imeliselt.

Valmistamine on imelihtne ning ajakulu umbes 25-30 minutit koos ahjus küpsemisega.

Vaja läheb:

3 kanafileed

umbes 1dl riivsaia või riivleiba

umbes 0,5 dl riivitud parmesanijuustu

0,5 teelusikatäit soola

1 teelusikatäis kuivatatud tilli

pisut sulatatud võid

Tee nii:

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

2. Lõika kanafileed paksemateks pulkateks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai või -leib, riivjuust, sool ja till. Sulata või mikrouunis või pliidi kohal vesivannis.

3. Kasta kanafileepulgad esmalt või sisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 20 minutit. Kui pulgad on paksemad, kulub küpsemiseks rohkem aega, kui aga õhemad, kulub vähem aega.

Allikas: Allrecipes