Reklaam sulgub sekundi pärast

NAINE HOIATAB LIIGA väikeste rinnahoidjate ohtliku tagajärje eest

51-aastane inglanna Lynne McConnell väidab, et liiga ümber rinnahoidjad põhjustasid talle rindade vahele tsüsti, vahendab Daily Mail. Arstid kinnitavad, et liiga ümber riided võivad tõepoolest tsüsti põhjustada. 

Naine rääkis, et hakkas liiga ümber rinnahoidjad kandma 15 aastat tagasi, kui lasi ennast aluspesuga tegelevas poes ära mõõta. 34GG suurust kandev Lynne sõnas, et tema meelest oli aluspesu talle liiga väike, kuid müüjad kinnitasid, et see suurus on tema jaoks täpselt sobiv. 

Naine usaldas müüjaid, kuid pidi teinekord rinnahoidjate alla taskuräti panema, sest need hõõrusid liiga palju. Ühel päeval avastas naine aga rindade vahelt kühmu. 

Alguses herne suurune tera kasvas üsna kiiresti 4 cm läbimõõduga kõvaks kühmuks. Lynne arst arvas, et tegu on mingi põletikuga. Kui antibiootikumid ei aidanud, pöördus naine rinnakliiniku poole, kus diagnoosiks pandi tsüst ning selle pidi välja opereerima. Pärast operatsiooni jäi Lynne rindade vahele auk, mis paranes 3 kuud. 

Lynne väidab, et kirurgid ütlesid, et liiga ümber rinnahoidjad surusid näärmekudedele, põhjustasid ummistuse ning see omakorda tekitas tsüsti. Nahaarst Adil Sheraz kinnitas Briti meediale, et tõepoolest nii võib juhtuda. Sheraz sõnas, et liiga ümber riiete poolt põhjustatud surve võib põhjustada pooride ummistumist ja see omakorda tsüsti teket. 

Lynne soovib ka kõiki teisi naisi hoiatada liiga ümber rinnahoidjate ohtliku tagajärje eest. Tsüsti opereerimise tagajärjel tekkinud arm on tema enesetundele väga negatiivselt mõjunud. "Ma ei soovi, et keegi teine peaks läbi tegema selle, mida mina pidin. See mõjutas pikka aega mu enesehinnangut," rääkis ta. 

Tsüstist jäänud arm on siiani hell ning naine ei saa kanda toetavaid rinnahoidjad.