Reklaam sulgub sekundi pärast

NAINE, KES TEAB HOLLYWOODI ILUSALADUSI – Jana Boberg

Meigikunstnik Jana Boberg käis hiljuti end täiendamas Kim Kardashiani ihumeikari käe all. See naine tean glamuurimaailma ilusaladusi ning teeb oma klientidega samasuguseid imesid nagu koorekiht üle suure lombi. Jana pintsli abil on kauniks saanud tuhanded naised. Võtsime aja maha, et vestelda Janaga tema suurimast kirest - meigikunstist. 

Tee meigikunstini leidis särav Jana, kellel on Instagramis juba ligi 12 000 jälgijat, hoopis läbi tantsukarjääri. „Tee meigikunstini leidsin läbi tantsu, sest tantsutrupiga esinemiste jaoks tehti meile alati profimeikari poolt meigid ja see enesetunne, mida õige ja sobiv meik tekitas, sai otsustavaks,“ räägib ta oma suurima kire leidmisest. „Alguses kõhklesin, et see ala pole ehk neile, kellel puudub eriline kunstianne, kuid koolitusel sain kinnitust, et see ei vasta tõele. Sa ei pea olema eriline kunstiguru, kui on soov meigikunstnikuks saada. See ala nõuab lihtsalt pidevat harjutamist ja praktiseerimist.“ Tänaseks on Jana meigikunstiga tegelenud juba seitse aastat ning tema käe all on veel kaunimaks saanud tuhandeid naisi. „Kõige enam armastan oma töö juures seda, kui näen, et olen klienti rõõmustanud ja tema heale enesetundele oma panuse andnud.“

Sa oled loonud ilust oma igapäeva. Milline sinu argipäev välja näeb?

See ongi selle ameti juures lahe, et saan ise oma valikud teha ja päevakava paika panna. See tähendab minu jaoks suurt vabadust ja on selle ameti puhul suureks eeliseks. Kui planeerin oma aega halvasti, siis pole peale iseenda kedagi teist süüdistada. Kui soovin, teen mõned päevad järjest väga intensiivselt tööd ja siis puhkan mitu päeva. On väga tihedaid päevi, näiteks koolilõpetamiste periood ja jõulupeod. Sellistel päevadel on selline lahe nii-öelda liinitöö tunne ja see on arengu jaoks väga oluline periood, eriti kui oled algaja, aga mitte ainult… Ka siis, kui oled juba aastaid seda tööd teinud ja soovid uusi tehnikaid proovida ja veidi uusi võtteid harjutada.

Millised inimesed on sind su karjääri vältel kõige enam inspireerinud?

Minu suurimaks eeskujuks on mu lemmik meigikunstnik Mario Dedivanovic. Tema loodud töödes on klassikaline ajatu ilu ja puhtus see, mis mulle meeldib. Nagu ta ka ise on öelnud, on tema soov kliendile lihtsalt ilus meik teha ja see on olnud ka minu soov. Ma pole kunagi soovinud midagi pöörast teha, see pole lihtsalt minu maitse ja stiil.

Milline on olnud sinu senise karjääri kõige suurem väljakutse?

Selleks on kindlasti olnud minu JGB masterclass’i korraldamine, mis on minus nii palju emotsioone tekitanud ja suurt rõõmu valmistanud. Mulle tohutult meeldib jagada inimestega nippe, mida ise olen õppinud. Meik ju ainult pisinippidest koosnebki ja kõik see on minu jaoks minu jaoks väga tehniline. Suur rõõm on pärast osalejatelt kirju saada, kuidas masterclass’il õpitud nipid nende igapäevase meigitegemise uuele tasemele on viinud.

Räägi lähemalt, kuidas sattusid Kim Kardashiani ihumeikari Mario Dedivanovici koolitusele?

Unistasin tema koolitusest  ja kui Instagramis nägin, et ta korraldab masterclass’i, siis haarasin võimalusest kinni. Nüüdseks olen osalenud juba kolmel tema masterclass’il – Miamis, New Yorgis ja Dubais – ning kahel korral on Kim Kardashian isiklikult ka tema meigimodell olnud. Arvatavasti lähen millalgi veel, sest ajaga ikka tehnikad muutuvad. Ka kogemuse poolest süstib see nii palju värskust ja uut hingamist, et juba sellepärast on see kõik seda väärt. Neid tehnikaid ja nippe oli seal kokku nelja tunni jagu ja seda on raske lühidalt siia kirja panna, aga meigi puhul ikkagi hajutamine kõige võti ja see, kuidas tema erinevaid tooteid kokku miksib ja leierdab, on ka juba kõrgem tase.

Ei saa küsimata jätta, et millise mulje Kim Kardashian sulle inimesena jättis?

Kim meeldib mulle väga! Inimesena on ta väga armas, rahulik, sõbralik ja väga ilus. Ta andis masterclass’il väga head nõu ja rääkis, mida tema meigikunstnike puhul hindab. Peale masterclass’i, kui temaga pilti tegime ja ta mu ees seisis, nägi ta välja nagu vahakuju. Tema meik ja kuidas valgustus selle esile tõi, oli lihtsalt ulmeliselt ilus minu jaoks.

Kui palju sa ise teda fännad ja mis on sinu arvates tema fenomen?

Põnev on jälgida, mida Kimi glam team temaga teeb, kuidas tema stiil aastatega muutunud on ja kuidas inimesed kohe kõigega kaasa lähevad ja järele üritavad teha. Eks on ka põhjust, kuna ta on ennast ümbritsenud ju parimate meikarite, juuksurite ja stilistidega. 

Kas võib öelda, et Mario masterclass inspireeris sind niivõrd, et otsustasid esimesena Eestis ka midagi sellist teha?

Jah, muidugi inspireeris! Kogu see kogemus oli äärmiselt inspireeriv ja andis mulle nii palju positiivseid emotsioone ning just seepärast otsustasin ka Eesti inimestele midagi sellist korraldada.

Kas sa meigid end igapäevaselt? Kui oluline on näole meigist puhkust anda? Kas usud, et igapäevaselt end meikides pigem koormame oma nahka või õigeid tooteid kasutades võib meik hoopiski hästi mõjuda?

Ma ei meigi ennast igapäevaselt, minu põhirõhk on ikkagi teiste meikimisel. Kindlasti tuleb nahale puhkust anda, aga olenevalt nahatüübist ja isegi ka aastaajast või kohast, kus me elame, on meigi kandmine pigem soovitav, sest see kaitseb nahka välistegurite nagu päikese, külma või saastatud õhu eest. Meik loob mingil määral nahale ikkagi kaitsekihi! Ja loomulikult tuleb kasutada just oma nahatüübile sobivaid tooteid ja kindlasti õhtuti korralikult meik maha võtta ning nahk puhastada.

Ilmselt tänu Kardashianitele on hetkel ülipopulaarne ülemeikimine-kontuurimine. Mida sa ise sellest kõigest arvad? Kui pikka iga sa sellisele ülitugevale meigistiilile ennustad? Kas oled ise selle pooldaja või toetad less is more põhimõtet?

Kim on oma meigistiili poolest just väga loomulikuks muutunud pärast seda, kui ta emaks sai. Alles hiljuti on ta suurematel punase vaiba üritustel uuesti veidike tumedama silmameigiga katsetama hakanud. Osaliselt oleks ta nagu ka kohustatud selleks, kuna ta oma meigibrändi – KKW Beauty – lõi. Kõik need korrad, kui olen Mario masterclass’il osalenud, küsib Mario alguses publikult, millist meigistiili soovitakse, et ta näitab, ja rahvas on alati hõiganud nagu ühest suust, et nende sooviks on näha Old-School Kim K Glam, sest see on just see stiil, mis tema ja Kimi kuulsaks tegi ja see on siiani kõigi poolt palavalt armastatud meigistiil. Just viimastel üritustel on ta just seda old-school glam-meiki Kimile ka teinud. Viimasel ajal aga on ikka pigem less is more ja mina olen alati pigem selle poolt olnud.

Mis on kõige levinumad meigivead, mida naised tavaliselt teevad? Kuidas neid vältida? 

Tänapäeval endiselt liiga tumedad kulmud ja see, et ei hajutata korralikult. Kindlasti ka see, et kardetakse puudrit, kuigi see samm meigis on ülioluline.

Öeldakse, et kingsepal pole kingi... Kuidas on meigikunstnikuga?

Kui õhtul on vaja välja või üritusele minna, siis kas teed ise endale meigi või usaldad end kellegi teise hoolde? Just nii on! Minu põhirõhk läheb teiste ilusaks tegemisele ja ise satun peole minema ikka viieminutise meigiga.

Sõbrannadel on ilmselt väga vedanud, kui koos välja lähete... Kõik käivad enne Jana meigitoolist läbi?!

Nii see tegelikult enam ei ole, sest nad teavad, et see on minu jaoks töö ja ma olen perfektsionist ja ma ei ole viieminutiste makeover’ite poolt. See ei tee mind õnnelikuks ja mulle on äärmiselt oluline, et ma jääksin oma tööga rahule. Ma ei ole nõus tegema ainult silmameiki, sest kui selle ilusa silmameigi juures korralikku meigipõhja ei ole, siis ei pääse ka see ilus silmameik sealt kuidagi esile kahjuks. Meigi juures on ikka meigipõhi kõige-kõige olulisem.

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar september-oktoober 2018.