Reklaam sulgub sekundi pärast

NAISED JA SEKS: kas need väited on tõesed või mitte?

Naise seksuaalsusega on seotud väga palju müüte, arusaamatust ja valet informatsiooni. Kas sina tead, kas toodud väited on valed või mitte? Testi oma teadmisi! 

Paljud meedias ilmunud artiklid naiste seksuaalsusest põhinevad tegelikult müütidel või uuringutel, mis on aegunud. Iltalehti kogus kokku populaarsemad väited naise seksuaalsuse kohta - testi oma teadmisi (ja küsi ka sõpradelt), kas teadsid neid või mitte. 

Naised pole nii visuaalsed kui mehed

Müüt. Hiljutisest uuringust on selgunud, et nii mehi kui ka naisi erutavad visuaalsed stiimulid, näiteks pildid ja videod. Naised lihtsalt ei räägi sellest nii tihti kui mehed.

Naiste seksuaalsus on haripunktis noorena

Müüt. Jama Internal Medicines avaldatud uuringus tõdeti, et naistel, kellel on seksiga positiivne suhe, naudivad seksi igas eas, nii enne kui pärast menopausi.

Enamikul naistel on raskusi orgasmi saamisega

Müüt. Rumal jutt! 90 protsenti naistest saab orgasmi kas kaaslasega või üksi. Tuginedes erinevatele uuringutele, pole orgasmi kunagi kogenud 10 protsenti naistest. 

Naisi ei huvita seks võõraga

Müüt. Naised on uuringutele vastanud nii, nagu nad on arvanud, et eeldatakse, et nad vastavad. Kui naised ei kardaks halba mainet külge saada, siis pakuks kerge vallatus huvi nii mõnelegi.

Rinnad kasvavad seksi ajal

Tõde. Rinnad paisuvad seksi ajal. See tuleneb sellest, et erutusega suureneb vere hulk. Rinnakude võib ajutiselt paisuda lausa 25 protsendi võrra.

Naised saavad ka rinnaorgasmi

Tõde. Hiljutisest uuringust selgus, et nibude puudutamine tekitab naise kehas samasuguse protsessi nagu vagiina või kliitori puudutamine. On täitsa võimalik rindade katsumisest orgasm saada.

Lesbid saavad rohkem orgasme kui heterod

Tõde. Journal of Sexual Medicine võrdles inimeste seksuaalset kalduvust ja orgasmide arvu. Heteronaised saavad seksides orgasmi 62 protsendil kordadest ja lesbid vastavalt 74 protsendil. 

Naised tahavad seksi harvem kui mehed

Müüt. Müüdi põhjal on meestel suurem sugutung kui naistel. Aga ei olegi! Tegelikult tahavad naised seksi sama tihedalt nagu mehed.

Naise erutumiseks on vaja aega ja hookuspookust

Müüt. Hiljutise uuringu põhjal kulub nii naistel kui ka meestel erutumiseks ühtviisi 10 minutit. Uuring viidi läbi pornot vaadates ja sellest võib järeldada, et meeste ja naiste erutumine pole nii erinev kui arvatakse.

Mida vanem naine, seda vähem seks huvitab

Müüt. Hiljutisest uuringust selgus, et 30- ja 40aastastel naistel on suurem sugutung kui kahekümnendates ja noorematel naistel. Üle 40aastaste naiste orgasmid on intensiivsemad kui noorematel. 

Orgasm paneb naise armuma selle andjasse

Müüt. Müüdi sõnul reageerivad naised orgasmi saamisele armumisega selle andjasse. Ei. Orgasm mõjub naistele ja meestele samamoodi - oksütotsiini vabanemisega. Peale seda on enesetunne lõdvestunud ja mugav. Mõned tahavad peale seda kallistada, mõned magama jääda.