Reklaam sulgub sekundi pärast

NÄITLEJA JOHANN URB: “ÜTLEN OMA NAISELE kümme korda päevas, et armastan teda!”

„Me alustame oma hommikuid tantsides ja naerdes. Nagu oleks peol. Otsustame igal hommikul kõva häälega, et meie päev on pidulik, põnev, pull, naljakas, seksikas, tore, täis imesid,” räägib oma hea paarisuhte saladusest meie mees Hollywoodis, näitleja Johann Urb (41). Kuidas igast päevast paarisuhtes pidu teha, sellest Johanniga rääkisimegi.

Mis on naistega suhtlemise juures kõige olulisem ja mis kõige keerulisem?

Kõige olulisem on minu kogemuse põhjal see (ja mitte ainult naistega, vaid kõikidega), et sa kuulad inimest, et teda rohkemem tunda õppida, avades nii teid mõlemaid, et siis teineteise point päriselt ka kohale jõuaks. Ja selleks peab ise üpris avatud olema. Kõige keerulisem on tegeleda inimestega, kes sind ei kuula, kes pole avatud, et midagi uut avastada. Neil on otsus juba tehtud ja arvamus kindel.

Millised naised püüavad sinu pilku?

Seksikad. See tähendab minu jaoks seda, et naine tunneb ennast seksikalt oma vanusest, kaalust, kogemustest, riietest ja muust hoolimata. See on lihtsalt enesekindlus.

Suurim turn-off?

Huumorimeele puudus ja lõhnaõliga ülepingutamine.

Turn-on?

Neid on palju!! Aga eriti see, kui inimene on autentne ja avatud, elurõõmus ja huvitatud.

Kuidas sulle tundub, kas mehed õpivad ajaga (naiste) mõtteid lugema?

Oleneb meestest ja naistest! Ja sellest, kui hästi sa oma kaaslast tunned. Kui tunned ja tead inimest ja teil on toimiv suhe, siis võib päris täppi minna. Aga jällegi on minu meelest tähtis see, et sa ei sisendaks endale arvamust, et sa juba tead, vaid oleksid avatud selleks, mida te võite selles hetkes koos avastada.

Kui romantiliseks meheks sa end ise pead ehk kui sageli kingid lilli ja ütled naisele kolm kaunist sõna?

Ma ütlen oma naisele, et armastan teda, vähemalt viis kuni kümme korda päevas. Meie jaoks on see normaalne. See on üks meie armastuse keeltest. Kui te pole lugenud Gary Chapmani „Viis armastuse keelt”, siis soovitan südamest. Seal on väga palju kasulikku infot. Oma kaaslase arvates olen ma super romantiline, aga lilli tappa ma ei armasta. Parem jätan need peenrasse või metsa ja viin ta sinna neid vaatama.

Millised on need viis asja, mida iga naine peaks meeste kohta teadma?

See on lihtne. Lugege David Deida raamatuid ja saate mitu head vastust. Päriselt ka. Me oleme üldiselt lihtsad, palju lihtsamad kui teie, kallid naised. Aga seda te juba teadsite, eks ole?

Milline on parim viis leppimiseks?

Suhtlemisoskuse meisterlikkus.

Mis saab suhtele kõige kiiremini saatuslikuks?

Valetamine endale ja oma partnerile selle kohta, kes me päriselt oleme. Kui me tunneme, et ei ole 100% autentsed ja ei saa endaks jääda.

Milliseid omadusi sa naiste juures kõige rohkem imetled ja hindad?

Avatust. Julgust. Ja seda, kuidas naised tavaliselt valivad rohkem südamega kui mehed ja usaldavad oma sisetunnet. See tunne tavaliselt ei valeta.

Kui saaksid olla üks päev naine, siis mida sa teeksid?

Saaksin kõigest lõpuks aru!

Kuidas armastust hoida?

Ennast, teineteist ja elu koos avastades, koos arenedes, teineteist inspireerides ja toetades, jäädes uudishimulikuks nagu laps ja avatuks teadmisele, et imed on tõepoolest olemas.

Kas armastus on pigem sõna või tegu?

Armastus – see on kõik. See on sõnad, teod, mõtted, tunded. Aga mitte tühised ja mitte ebasiirad. Kui tegemist on tühjade sõnade või ebasiira sõna või teoga, siis see ei loe. 

Milline on ägedaim kompliment, mille oled oma kaasalt saanud?

Ägedaim kompliment on see, kuidas me oma elu elame. Naerame palju, usaldame teineteist täielikult ja teame, et saame kõike teineteisele avaldada. Ka see, kuidas teineteist vaatame ja näeme. Me alustame oma hommikuid tantsides ja naerdes. Nagu oleks peol. Otsustame igal hommikul kõva häälega, et meie päev on pidulik, põnev, pull, naljakas, seksikas, tore, täis imesid, huvitavaid kohtumisi, erakordseid ja positiivseid üllatusi, inimesi ja edu igal alal. Proovige ka!

Milline on parim suhtenõuanne, mis sulle kunagi antud on?

Kuidas rääkida ja kuidas kuulata. Alati rääkida asjadest nii, et sa väljendad oma perspektiivi, mitte et sa räägid sellest, kuidas sinul õigus on ja mida teine valesti tegi. Samuti tuleb kuulata nii, et sa kuulad, et avastada ja teada saada, mitte ainult vastata nii, et sul endal õigus oleks. Mõlemad peavad tundma, et nad on saanud ennast väljendada ja et neist on aru saadud.

Milline on parim viis leppimiseks?

Oleneb situatsioonist, aga üks asi, mis alati toimib, on ennast vähem tõsiselt võtta ja vaadata olukorrale teise inimese vaatenurgast ja seda ka väljendada.

Kuidas lohutada õnnetut naist?

Lasta tal segamata oma tundeid väljendada ja siis koos kogu elu veidruste peale korralikult naerda.

Kuidas sulle tundub, kas mees ja naine saavad olla lihtsalt sõbrad?

Loomulikult! Mul on naistest sõpru palju rohkem kui meestest sõpru.

Kui tuttav on sulle armukadedus?

See on super ebameeldiv tunne. Tahtmine teist inimest omada on päris imelik teema. Ma olen ise ka seda tunnet tundnud ja kindlasti tunnen veelgi. Huvitav raamat, mis selle teemaga tegeleb, on „Sex at Dawn”. Soovitan lugeda! See räägib sellest, kuidas enne argikultuurset revolutsiooni (10 000 aastat tagasi) ei olnud eraomandeid ega ka ainupartnereid... Aga kui ma tõesti enda peale mõtlen, siis minu jaoks on armukadedus hirm, et äkki inimene valib hoolis kellegi teise minu asemel ja see tähendab seda, et mina ei ole piisavalt hea, ilus, rikas, seksikas, tark, noor, huvitav või mis kõik veel. Ühesõnaga, et mind pole piisavalt. Ja see on vist meie kõigi suurim hirm.

Me kõik muutume ajaga. Milliseid omadusi hindasid sa naistes kümme aastat tagasi ja milliseid omadusi hindad sa täna? 

Ma hindasin vist rohkem sarmi ja enesekindlust. Täna hindan rohkem autentsust ja avatust. Julgust olla aus ja ennast väljendada, nii et su mõtted, sõnad ja teod kohale jõuaksid.

Kui oluline on sinu jaoks see, et suhe jõuaks abieluni. Kui oluline on sinu jaoks abielu?

Minu jaoks ei ole see tähtis. Minu meelest on palju mõttekam koos elada nii, et oleks tore. Ja kui abielu asja veel toredamaks või paremaks teeb, siis on see okei! Aga paljude inimeste jaoks on abielu kontseptsioon, mis on teiste inimeste poolt välja mõeldud ja mis suuremas osas tähendab vabaduse kaotamist. Ja kes siis ei taha tunda vabadust, et areneda ja kasvada? Tehkem elus valikuid, mis annavad meile rohkem vabadustunnet, rohkem armastust, rohkem rõõmu ja elujõudu. Minu arust peaks iga paar oma arusaama juurde jõudma, mida abielu nende jaoks tähendab, enne kui nad selle sammu teevad. Kui teil pole samu väärtusi ja uskumusi ega sama visiooni sellest, siis üpris kindlasti ei saa te jõuda ka õnneliku kooseluni.

Me kõik oleme teinud oma suhetes vigu. Milliseid vigu oled sina oma eelmistes suhetes teinud ja mida sa neist tänaseks õppinud oled? 

Mitmeid. Ilmselt kõige olulisem neist on see, et ma ei julgenud ennast täielikult väljendada. Arvasin, et ei ole okei olla 100% aus ja kõike avaldada. Siis need asjad kasvavad sees nagu vähk ja siis ühel hetkel saabki kõik läbi. Nüüd olen õppinud ennast väljendama nii, et ei hoia midagi tagasi, kui iganes tühine, loll või kole see asi selles hetkes ka tunduda võiks.

Mida sooviksid öelda Eesti naistele? 

Te olete maailma peal kuulsad kui ilusad, lahedad ja super normaalsed inimesed! Seda on mulle rääkinud mitmed inimesed üle maailma. Nii et väga hea reputatsioon! Ja ma loomulikult ma nõustun 100%.

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar mai-juuni 2018.