Reklaam sulgub sekundi pärast

Nelja šokolaadi keeks

 

Kuulsa Briti telekoka valmistatud isuäratav šokolaadikeeks peaks ka iga suurema magusaarmastaja meeli rahuldama. Seda lihtsat peab proovima ! 

 

 

 


Nelja šokolaadi keeks 

Valmimisaeg: 1 tund

Raskusaste: Kerge

Mitmele: 10

 

Vaja läheb:

4 dl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

1.25 dl kakaod

3 dl suhkrut

150 g magedat toasooja võid

2 muna

1 spl vaniljeekstrakti

1 dl hapukoort

1,25 dl keevat vett

2,5 dl keskmise magususega šokolaaditükke

Siirup:

1 tl kakaod

1,25 dl vett

1,25 dl suhkrut

Kaunistamiseks tumeda šokolaadi laaste

 

Valmistamine:

Pane köögikombaini jahu, küpsetuspulber, kakao, suhkur, või ,munad, vaniljeekstrakt ning hapukoor. Sega ühtlaseks siidiseks massiks. Tasanda taigen kummispaatliga ning pane köögikombain uuesti tööle samal ajal lisades keev vesi.  Lülita masin välja, eemalda tera ning sega taignale juurde šokolaaditükikesed. 

Vooderda keeksivorm mõõtmetega 24x11x8 cm võitatud küpsetuspaberiga nii, et paber on nurkadesse surutud ja veidike üle ääre. Samas teine võimalus on kasutada silikoonist vormi. Vala taigen vormi ja pane umbes tunniks ajaks 160 kraadi juures ahju. Keeks on valmis kui ta on kerkinud, keskelt lõhenenud ning puutikk jääb kuivaks/puhtaks. 

Veidi enne keeksi valmimist (u 45-50 min) valmista siirup. Vala vesi, suhkur ja kakao väikesesse potti ning keeda umber 5 min, kuni siirup muutub paksuks. 

Võta keeks ahjust välja ning tee puutikuga keeksi sisse mõned augud ning vala siirup sinna peale. 

Kui keeks on täielikult jahtunud, eemalda ta vormist. Aseta piklikule taldrikule ning raputa peale šokolaadilaaste.

 

Head isu!  

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja

 

[gallery ids="1884802"]