Reklaam sulgub sekundi pärast

NENDEL AMETIKOHTADEL on lahkumineku protsent kõige kõrgem

Taanis avaldati käesoleva aasta sügisel uuring, kus vaadeldi lähemalt hiljuti lahkuläinud paaride tausta ning seda, mis ametikohtadel nad töödanud olid. The Royal Society poolt avaldatud uuringu tulemustest selgus, et kõige enam olid ohustatud need suhted, mille töökohal oli oht kohata potentsiaalset partnerit, vahendab Ilta Sanomat. 

Psühholoog Tony Dunderfelt peab tulemusi üsna loogiliseks. Ta arvab, et suure tõenäosusega on lahkuminekut mõjutanud ka tööl tekkinud stress ning partneri ootused ühise aja suhtes. "See on traagiline, kuid paraku väga sagedane nähtus," sõnas ta. 

Tavaliselt on põhjus ka üsna loogiline: peale rasket ja stressirohket tööpäeva ei jaksa inimene enam kodus suhtesse panustada. "Isegi kui armastad tegelikult oma kaaslast ning oled sisemuses tore inimene, pole sul lihtsalt enam õhtuks jaksu, et koos kallimaga midagi koos ette võtta," avaldas psühholoog. 

Tööl ollakse aga virk ja kraps ning täis entusiasmi ning romanss on seetõttu ka üsna kerge tekkima. "Sagedasti veedetakse selle energiat täis töökaaslasega ka tunduvalt rohkem aega, kui oma kallimaga."

Suhteväline romanss ajab aga kergesti paari tülli ning lahkuminekuni pole palju jäänud. Dunderfelt usub, et sagedasti ei ole uus partner millegi poolest etem, kui vana, aga kõik uus on ju huvitav ning vool viib kergesti endaga kaasa. 

Nendel ametidel mindi kõige enam lahku: 

Talunik 55%

Rekkajuht 51%

Tehasetööline 47%

Arst 41%

Ehitaja 40%

Ettekandja või juuksur 37%

Õpetaja 32%

Sotsiaaltöötegija 30%

Müüja 27%

Turvamees 27%

Koristaja 20%

Sekretär 16%