Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella ampsud: Õhtusöök külalistele

Sõpru külla kutsudes on eesmärgiks neile rõõmu valmistada ning koos hästi aega veeta. Seejuures ei taha Nigella kogu õhtu köögi ja toa vahet joosta, vaid samuti peost osa saada. Suurepäraselt sobib Araabiamaadest mõjutatud mezze tüüpi peolaud, mis koosneb paljudest erinevatest roogadest, kõik ühtmoodi hõrgud ning kiiresti valmivad. Lisaks valmistab Nigella mõned road, mis sobivad hästi pidulikuma õhtusöögi puhul.

 

Sõpru külla kutsudes on eesmärgiks neile rõõmu valmistada ning koos hästi aega veeta. Seejuures ei taha Nigella kogu õhtu köögi ja toa vahet joosta, vaid samuti peost osa saada. Suurepäraselt sobib Araabiamaadest mõjutatud mezze tüüpi peolaud, mis koosneb paljudest erinevatest roogadest, kõik ühtmoodi hõrgud ning kiiresti valmivad.

Lisaks valmistab Nigella mõned road, mis sobivad hästi pidulikuma õhtusöögi puhul.

Krevetid küüslaugu ja tšilliga

Vaja läheb:

2 spl oliivõli
1/2 peeneks hakitud tšillikauna
2 küüslauguküünt
250g puhastatud keskmise suurusega krevette
1 dl valget veini
soola
peterselli

Valmistamine: 

Kuumuta paksupõhjalises potis oliivõli ning lisa hakitud küüslauk ja tšilli. Kuumuta madalal tulel pidevalt segades 2 minutit. Tõsta kuumust ning lisa krevetid. Prae neid pidevalt segades kaks minutit, kuni krevetid muutuvad ilusalt roosaks. Nüüd lisa vein ja lase segul keema minna. Serveeri ja naudi! 

 

Nigella ampsud on eetris pühapäeviti 11.35 Kanal11

 

Head isu! 

 

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja