Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella “Korsetipurustaja”

Nigella kokasaadet peaks teadma kõik, kelle lemmiktegevuseks on  köögis askeldamine. Jõulusaadete eris valmistas Nigella ultramõnusalt magusat "Korsetipurustaja" kooki, mis aga eestlase jaoks jääks liiga magusaks. See, natukene kohandatud "Korsetipurustaja," peaks igaühele meeltmööda olema. 

Nigella kokasaadet peaks teadma kõik, kelle lemmiktegevuseks on köögis askeldamine. Jõulusaadete eris valmistas Nigella ultramõnusalt magusat "Korsetipurustaja" kooki, mis aga eestlase jaoks jääks liiga magusaks. See, natukene kohandatud "Korsetipurustaja," peaks igaühele meeltmööda olema. 

Nigella "Korsetipurustaja" Mirjami moodi

Vaja läheb:

1 pakk Degestive küpsiseid
3 spl mett
2 spl soolata võid
1 l vaniljejäätist või mõnda oma lemmikjäätist
2 dl mandlilaaste
100g tumedat šokolaadi

 

Valmistamine:

Purusta kilekotis küpsised taignarulliga  peeneks puruks. Sega kausis koos mee ja võiga ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veel mett või võid. Suru küpsisepuru lahtikäivasse ja küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Aseta sügavkülma  ja hoia kuni jäätis on veel mõnusalt pehme. Määri spaatliga jäätis küpsisepõhja peale ning pista taas sügavkülma  kuni jäätis on  kõvaks külmunud. Nigella valmistas samal ajal megamagusa karamellikastme, kuid minu jaoks jäi see liiga magusaks.
Samal ajal kui kook on sügavkülmas, rösti ahjus mandlid ning sulata vesivannil šokolaad. Enne serveerimist raputa koogile ohtralt mandlilaaste ning kaunista šokolaaditriipudega. 

 

Mõnusat katsetamist ja korsetipurustamist! 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja