Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella Retseptid 08.02 Lohutavad toidud

 

Nigella Lawson jagab seekord lohutavate roogade retsepte - need on lihtsad ja maitsvad retseptid, kus igat suutäit sööd kui viimast. Plaanis on hõrk loomalihahautis kartulipüreega, toffeega vanillijäätis ning mõnusad šokolaadimuffinid.

Meie lemmik on loomalihahautis!

 

 

Hõrgutav loomalihahautis

 

Vaja läheb:

0,5 dl oliiviõli (mitte extra virgin)

700 g porgandeid

900 g sibulat

70 g jahu

1 spl kuivatatud salveid

2 tl vürtsisegu

2,5 kg liha 

1 suur apelsin (mahlaks, riivi koor)

2 kl tumedat õlut

2 kl vett

4 loorberilehte

soola, pipart

 

Valmistamine

Kuumuta 4 spl oliivõli potis ning küpseta selles porgand (õhukesteks seibideks lõigatud) ja sibul (kuubikud) kuni nad on poolküpsed. See võtab aega umbes 5 minutit. Kalla köögiviljad eraldi kaussi ning vala ülejäänud õli pannile. Pane jahu, sool, pipar ning vürtsisegu suurde tugevasse kilekotti ning sega korralikult läbi. Lõika liha kuubikuteks ning kalla jahusegu hulka. Mudi kotti niikaua, kuni kõik lihatükid on jahused. Nüüd prae lihatükid pannil kuldpruuniks. Aja potis keema apelsinimahl ja õlu. Lisa vesi, köögiviljad ja liha. Raputa peale apelsinikoor ja loorberilehed. Aja hautis uuesti keema ning siis keera madalama kuumuse peale ning toit hauduma kaane alla umbes 3 tunniks. 

Serveeri koos kartulipüreega.

 

Head isu!

Veinisoovitus

Loomaliha hautise kõrvale soovitame Itaaliast, Toskaanast pärit punaveini Masi Serego Alighieri Poderi Bello Ovile, hinnaklass ca 130 eek, saadaval vaid Veinisõbra kaupluses, www.veinisober.ee, [email protected], lihtsamatest veinidest Tarapaca Terroir Shiraz/Cabernet, saadaval vaid Prismades ja Veinisõbra kuapluses, hinnaklass 119 eek.


 

Nigella kokasaade on eetris pühapäeviti Kanal 11-s kell 13.05