Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella retseptid 25.01.09 – Vürtsikad road

Tulemas on ahhetama panev vürtsipidu! Nigella Lawsoni menüüs on India köögist inspireeritud road, mida on lihtne valmistada ning mis on väga maitsvad. Plaanis on mughlai curry kana, pilaff ning vürtse mahendab jogurti-granaatõuna raita.


Meie lemmik on Karri pilaff

 

 

 

Karri banketi pilaff

Vaja läheb:

2 spl taimeõli

1 suur sibul

2 tk nelki

3 kardemonikauna

1 kaneelikaun, 3 tükiks murtud

1/2 tl köömneid

1/2 tl Nigella seemneid 

500 g basmati riisi

500 ml kanapuljongit

peotäis röstitud hakitud mandleid

2-3 spl hakitud värskeid koriandrilehti 

 

Valmistamine:

Kuumuta pannil õli ning lisa hakitud sibul, nelk, kardemonikaunad, kaneelikaun, köömned, Nigella seemned. Küpseta niikaua, kuni sibul muutub kergelt pehmeks ja pruuniks. Keera pliit madalale kuumusele ning kuumuta segu umbes 10 minutit aeg-ajalt segades. Lisa riis ning sega korralikult läbi. Kalla peale kanapuljong. Lase korraks segul keema minna ning siis jäta madalal temperatuuril umbes 20 minutiks kaane alla hauduma. 

Lülita pliit välja, kata pott puhta rätikuga ning aseta rätiku peale uuesti kaas. Jäta toit niimoodi hauduma vähemalt 10 minutiks kuni 1 tunniks. Enne serveerimist sega hoolikalt ning raputa peale mandleid ja hakitud koriandrilehti.

 

*Nigella seemned on tuntud ka nime all "mustköömen". Seemned ise meenutavad maitse ja olemuse poolest sibulaseemneid, kuid tegelikult ei ole neil sibulaga mingit pistmist. Nigella seemneid kasutatakse India toitudes.

 

Karri pilaffi kõrvale soovitame Masi Pasoblanco veini Argentiinast, mis on Pinot Gris&Torrontes marjade segu ja pärineb Tupungato Orust. Heaks valikuks on ka Alsace Gewürztraminer, näiteks Doff&Irion Gewürztraminer. Masi Pasoblanco on saadaval Tallinna Kaubamaja Toidumaailmas, Prisma Peremarketites ja hetkel sooduspakkumises ka kaupluses Veinisõber, www.veinisober.ee 

 

Head isu! 


Nigella saadet saab näha Kanal 11-s pühapäeviti kl 13.30